Viikonloppu saaristossa – parhaita perusjuttuja

Viikonloppu saaristossa - parhaita perusjuttua Pääsin ensimmäistä kertaa saaristoon tänä vuonna. Se teki todella hyvää, varsinkin tosi kiireisen huhtikuun päätteeksi. Olen aina ollut jotenkin tosi herkkä ilmalle ja nauttinut varsinkin meri-ilmasta. Nykyään se tuntuu vielä korostuneen ja jo venematkalla oli ihan parasta saada keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja meren tuoksua.

Naureskeltiin miehen kanssa, että olemme saavuttaneet sen iän, kun pihan rapsuttelu, lehtien haravointi, halkojen hakkaaminen ja risujen keräily raikkaassa säässä ovat ihan parasta ulkoilua ja liikuntaa, ja bonuksena saadaan vielä siisti pihapiiri.

Viikonloppu saaristossa – parhaita perusjuttua

Sitä tämä viikonloppu on ollut, perusjuttuja. Ilma on ollut raikkaan viileää. Välillä on satanut, välillä paistellut, niin kuin yleensäkin vappuviikonloppuna. Ulkohommissa on tullut lämminkin. Naulatiin koivuihin viime juhannuksen jäljiltä kokon viereltä löytyneet kuohuvakorkit.  Niihin voi välillä ripustaa takit ja ottaa helposti takaisin päälle pilven purjehtiessa auringon eteen. Paljon ulkoilua, hyvää perusruokaa, kohtuullisesti kuohuvaa vapun kunniaksi sukulaisten kanssa, puusaunassa ja vilpolassa istumista joka ilta, takkatulen eteen nukahtelua ja vain oleilua.

Nyt onkin aika pakata laukut ja suunnata veneen nokka kohti mannerta. Miniloma teki hyvää ja  maiseman muutos muutamaksi päiväksi on aina virkistävää. Tästä on hyvä jatkaa viikkoa. Rennosta vapun vietosta ja traditioksi kasvaneesta kokkojuhlinnasta saaressa kirjoitin vähän lisää täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *