VIDEO: Rapujuhlat – helppo ja näyttävä kattaus

RAPUJUHLA-AIKA on nyt parhaimmillaan elokuun alkaessa. Rapujen syönti on hauskaa ja rapupöydästä saa helposti näyttävän. Tämän kertainen videoinspiraatio onkin rapupöydästämme:

Käy liittymässä blogin Youtube-kanavaan täällä ja saat aina tiedot uusista videoista!

Rapuja varataan reilu 10 kpl henkeä kohden. Meillä kaikki rakastavat rapuja ja tällä kertaa rapujen lisäksi ei tehty toista ruokaa. Siksi varasin rapuja 15-20 kpl jokaiselle ja rapujen jälkeen söimme vain kevyen, marjaisan jälkiruoka.

Rapujen keittäminen:
Tuoreita rapuja keitetään n. 10 minuttia reilussa vesimäärässä, esim. 50 rapua / 6 l vettä. Kun vesi kiehuu, siihen lisätään lisätään 40 g karkeaa merisuolaa / lira.  Ravut laitetaan kattilaan n. 5 rapua kerrallaan, suurimmat ensin. Veteen lisätään reilusti kruunutillin pilkottuja varsia ja kukintoja, vähintään nippu / 10 litraa vettä. Kun vesi kiehuu viimeksi lisättyjen rapujen jälkeen kunnolla, keitetään 8-12 minuuttia. Ravut ovat valmiita, kun kuoren ja pyrstön väliin tulee rako. Koko kattilan voi jääähdyttää vesialtaassa, johon lasketaan uutta kylmää vettä tai mökillä kaivoveteen nostetussa isossa astiassa. Pilko jäähdytysastiaan runsaasti uutta tilliä ja nostele ravut sinne ja keitinvesi päälle. Ravut ovat paraimmillaan 6-12 tuntia keittämisestä. Ne säilytetään keitinliemessään ilman tilliä. 
Pakasterapujen sulatus:
Laita pakasteravut sulamaan 48 h ennen tarjoilua jääkaappiin tai 12 h ennen tarjoilua päydälle  pahvilaatikosta poistettuna. Laita alle nestettä varten esim. tarjotin tai sulata tiskipöydällä.  Jos ravut ovat vielä jäisiä ennen tarjoilua, huuhtele niitä kylmällä vedellä sulamisen nopeuttamiseksi. Pakasteravut ovat valmiita syötäväksi sellaisenaan ja tilliliemessä olevat valmiiksi maukkaita.  

Hyväksi testatut VHH-Rapujuhlien menu-ideat:
(linkit aiempiin postauksiini, joissa tarkemmat ohjeet kuvineen)

1. Ravut pääruuan jälkeen
Lohimedaljongot, kermainen kanttarellikastike ja höyrytetty kukkakaali
Rapupöytä
Mansikoita ja mascarpone-vaahtoa

2. Ravut alkuruuaksi
Aluksi samppanjaa ja rapupöytä
Muurikassa paistetut karitsanfileet ja vihannekset
Marjoilla koristellut melonit

Juomat

Omat suosikkijuomani rapupöydässä ovat jääkylminä:

  • sitruunalla ja yrteillä maustettu vesi
  • kuiva kuohuva
  • kuiva ja aromikas valkoviini

Tällä kertaa olin säästellyt blogiin saamani Live-a-Little Wildly Wicked White -viinin rapuöytään, johon se sopikin erinomaisesti. Tämä kuiva, hapokas ja sitruunainen luomuviini on jo nimeältään ja ulkoasultaan tarppeksi hilpeä rapujuhliin ja sopii niihin aromeiltaankin hienosti.

Iloisia elokuisia rapujuhlia!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *