Video: Kalakeitto tuoreista ahvenista

Kesää ja saaristopäiviä ollaan odotettu koko vuosi. Kuten olen odottanut lempiruokaanikin, miehen verkoilla hakemista tuoreista ahvenista tehtyä keittoa. Oikeastaan koko soppa on meillä miehen bravuuri ja mikään muu ruoka ei ole listallani voittanut sitä vuosiin – ja tietysti kesäherkuttelun nautintoja aina lisää raikkaassa ulkoilmassa ja iloisessa seurassa syöminen.

Keittelimme taas viime viikonloppuna kesän ensimmäisen ahvensopan ja nyt tein siitä pienen videon. Valmistaminen on hauskaa ja helppoa ja se on vain selkeytynyt meillä vuosien saatossa. Hiilareiden määrää omassa keitossa voi tietysti säädellä perunoiden määrällä. Ja uusissa potuissa on vähemmän hiilareita kuin varastoiduissa eli iso lautasellinen keittoa runsaalla kalalla, juureksilla ja parilla pikkuperunalla on tosi terveellinen satsi hyviä öljyjä ja protskuja.
Viime kesänä samoissa maisemissa kirjoittelin enemmänkin niistä tosi hyödyllisistä kalaöljyistä. Myös kalasopan tarkempi resepti löytyy tuosta postauksesta: Tärkeitä kalaöljyjä luonnonkaloista.
Käy liittymässä blogin Youtube-kanavaan täällä saadaksesi ensimmäisenä tiedon uusista videoista.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *