VHH-lohirullat juhlapöytään

Vein mukanani uuden vuoden juhlapäytään pari herkullista, helppoa ja nopeaa suolaista pikkusyötävää. Lohirullat valmistuvat hetkessä ja maistuvat yleensä kaikille. Ne sopivat hyvin sekä kesän että talven juhliin noutopöytään tai alkuruuaksi. 
Täytteeseen sekoitin tällä kertaa purkillisen yrttimaustettua Philadelphia tuorejuustoa, jonka ohensin muutamalla lusikallisella smetanaa ja sekoitin sekaan vielä silputun tilliruukullisen.
Täyte sekoitetaan purkissa niin, että siitä tulee sopivaa levitykseen. Smetanan sijasta voi ohenteena käyttää kermaa.

Pöydälle levitetään tuorekelmua ja sen päälle levyksi kylmäsavustetut lohisiivut. 

Lohisiivujen päälle levitetään lusikalla tai voiveitsellä juustotäyte.
Lohi täytteineen rullataan kelmun avulla pitkäksi pötköksi eli idea on kuin kääretortussa.

Kelmuun kääritty pötkö laitetaan kylmenemään ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Nyt pihalla on sama lämpötila eli nostin pötkön heteksi ulos.

Pötköstä leikataan terävällä veitsellä pieniä paloja. Paloista tulee parempia, jos rulla on hieman kylmempi. Itse kylmetin sitä nyt vain puolisen tuntia.
Joululahjaksi saatu keraaminen veitsi toimi palojen leikkaamiseen hyvin. Mitä terävämpi veitsi, sen helpommin leikkaaminen sujuu.

Siinä se oikeastaan olikin. Palat asetellaan lautaselle. Päälle silppusin tällä kertaa vielä tilliä ja reunalle sitruunasiivuja. Alkupaloiksi laittaisin 3-4 palaa/henkilö pienille lautasille.
Lohirullien lisäksi tein uuden vuoden pöytäämme myös pororullia, joista oma postaus tulossa. Samppanja sopi erinomaisesti molempien kanssa – tai hmmm minkä kanssa samppanja ei sopisi 😉

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *