VHH Frittata viikonlopun aamupalaksi tai brunssiksi

Yksi ikisuosikkejani on italialainen frittata. Se on maukas, muheva ja ruokaisampi kuin tavallinen munakas. Se on myös yksi niistä kivoista ruokalajeista, jonka voi valmistaa niistä aineista, joita jääkapissa kulloinkin sattuu olemaan.  Frittata sopii aamupalaksi, brunssiksi, lounaaksi, päivälliseksi, iltapalaksi tai alkuruuaksi! Se on aika täydellinen valinta syksyisen lauantain tai sunnuntain aamupalaksi tai brunssiksi. Täytettä voi vaihdella maun mukaan, kuten pitsassa. Frittata on käytännössä hiilariton ja todella täyttävä.

1. Kuumenna suurehkolla paistinpannulla oliiviöljyä ja voita. Kuullota sipulia ja valkosipulia, kunnes ne ovat laismaisia. Lisää pieniksi paloiksi leikatut pekonit ja kyspsytä. 
2. Vatkaa munat rikki haarukalla ja kaada ne pannulle sipulien ja pekonien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hieman jähmettyneeseen seokseen juustokuutiot ja tomaattilohkot. Käännä lämpöä pienelle ja odottele noin kymmenen minuuttia, että munaseos kiiinteytyy. Tee siihen välillä lastalla reikiä, että neste pääsee valumaan pannun pohjalle. 
3. Kun frittata on jähmettynyt, vie reilu paistinlasta munakkaan alle ja irrottele se pannusta. Pidä pannun reunan alla lautasta ja anna koko frittatan liukua sen päälle.  Laita lautasen ja fittatan päälle pannu ylösalaisin ja käännä koko komeus ympäri, niin että saat munakkaan nyt toisin päin pannuun. 
4. Paista vielä vaaleaa puolta muutama minuutti. Ripottele päälle parmesaania, yrttejä yms. Leikkaa frittata lohkoiksi kuin kakku ja tarjoile salaatin kanssa.
Erittäin vähähiilarinen frittata, max 20 g hh/annos,

pääruuaksi kolmelle tai välipalaksi/alkruruuaksi kuudelle:

oliiviöljyä ja voita paistamiseen
6 kananmunaa
1 paketti pekonia
reilu pala juustoa
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
4 tomaattia
suolaa ja pippuria myllyistä
parmesaania
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *