Väriterapiaa oranssista

Väriterapiaa oranssista

Kävimme Juliaanan kanssa ystävälläni Marikkalla laittamassa Bio Sculpture-kesäkynnet. Tapahtuma oli niin merkittävä, että pari päivää ennen sitä käytin huomattavan määrän aivojeni päätöksentekoresursseja täydellisen värin suunnitteluun ja päättämiseen. Nyt jos koskaan olisi oikea  hetki trooppiselle sävylle.  Kärkipaikasta kilpailivat mielessäni turkoosi ja keltainen. Päädyin viileään keltaiseen. Kunnes aloin vatkaamaan värinpäätöshaastetta vielä Marikkan loppumattoman geelilakkavalikoiman äärellä, jossa loppusuoralle liittyi lisää sävyjä. Samalla minulle selvisi myös uusi unelmaduunini. Kynsilakkasävyjennimienkeksijä. Poukkoilin toinen toistaan herkullisemman sävyisissä ja nimisissä väreissä, kunnes päädyin siihen alkuperäiseen valintaani, viileän keltaiseen. Kunnes vaihdoin sen mandariinin väriseen Beach Queeniin hetkellä, jolloin keltainen sivellin oli enää senttien päässä etusormeni kynnestä.

Ei uskoisi, että johdan ihan oikeaa liiketoimintaa ja vastaan varsinaisessa työssäni pitkälti ihan oikeasti merkittävistä projekteista, myynneistä ja henkilöstöstä. Silloin päätökset syntyvät selkeästi ja rationaalisesti. Beach Queeniin päätyminen sen sijaan oli suurten ponnistusten tulos.

Sen jälkeen olenkin nautiskellut vesi kielellä hedelmäisen hehkuvista kynsistäni jo pari päivää. Samalla olen oppinut näkemään oranssia kaikkialla.

Ruusut

Väreillä on aina ollut minuun voimakas vaikutus. Saan monista väreistä huomattavan hyvää oloa ja energiaa. Voiton vie kuitenkin vuodesta toiseen valkoinen. Hengähdän ihastuksesta joka kerta astuessani hohtavan valkoiseen toimistooni. Samoin palatessani vaaleavoittoiseen  kotiimme. Valkoinen on ollut pukeutumisenikin perusta jo teini-iästä. Paitsi, etten kyllästy valkoiseen ikinä, se saa sieluni laulamaan oopperaa joka kohtaamisella. Mutta niin saavat pienempinä mausteina monet muutkin värit, joille valkoinen tekee tilaa. Kuten Beach Queen-oranssi.

Olen tehnyt pari esitelmääkin väreistä ja väritetapiasta. Ehkä etsin sitä kautta selitystä  niiden voimakkaalle vaikutukselle itseeni. Jos nyt sellaista edes tarvitaan. Viime hetken päätökseni mandariinin oranssiin kynsiini syntyi, kun päätin käyttää lapsen asennetta. Lapsi valitsisi sen, mikä on puhtaasti ihanin. Sen, mistä herahtaa vesi kielelle. Beach Queenista herahti.

Appelsiinia ja raaka-aineitaAamiainenAuringonlaskussa laiturillaOranssi ja punainen paprika

Kiinnostavaa on sekin, että muistan hetken vuosien takaa, jolloin tajusin oranssin muuttuneen inhokistani suosikikseni. Mutta vain tarpeeksi vaaleana ja hedelmäisenä sävynä. Ja vain tarpeeksi pieninä annoksina.

Nykyiseen toimistoomme saavuttaessa aulan ensimmäinem seinä on hedelmäisen oranssi. Näin jälkeenpäin ajatellessa sillä taisi olla oma vaikutuksensa uutta toinmistoamme valittaessa. Oranssi seinä kuitenkin vain tervehtii saapujaa iloisella energiallansa ja johdattelee käytävän perällä omassa rauhassaan hohtavasn valkoiseen tilaamme.

Kohtuullinen määrä oranssia oli myös yhteinen tekijä mainostoimistojen miljoonista kuvista valitsemille kampanjaluville, joita tuotin vuosia.

Oranssi seinäPostilaatikkoPrisman seinäAuringonlaskussa

Väriterapiaa oranssista

Väritetapia selittää paljon. Sen mukaan oranssi auttaa monessa, joista ainakin seuraavissa tunnistan omakohtaisen hyödyn ja tarpeen:

🍊Oranssi lisää luovuutta, henkisiä kykyjä ja iloisuutta ja lisää hapen määrää aivoissa.

🍊Oranssinpunaisesta saa elinvoimaa.

🍊Oranssilla hoidetaan väsymystä, mutta liika oranssi väsyttää ja nostaa henkilön lämpötilaa.

🍊Vahvojen punaisen ja oranssin tilalla käytetään usein ruusun ja kullan sävyjä.

🍊Oranssilla voidaan hoitaa lihaskramppeja ja parannetaan ruoansulatusta.

🍊Oranssin uskotaan rentouttavan keuhkoja.

🍊Vaalea oranssi auttaa uupumukseen.

🍊Oranssi kontrolloi toista chakraa (pernan keskus/haima) ja sitä pidetään puhdistavana värinä.

hyvinvointi kynnet onnellisuus mielenterveys
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *