Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa

Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa: Uudenvuoden aaton myöhäisiltapalana pääsimme herkuttelemaan veljeni kotona suuhun sulavaa maustettua ja taikinoitua lämmintä Brie-juustoa. Rakastan muutenkin juustoja ja vakosipuli sekä rosmariini (yksi lempiyrteistäni) hunajalla kruunasivat Brien. Resepti-inspiraatio oli löytynyt alunperin täältä. 

Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa

1 pakastelehtitaikinalevy

kokonainen Brie-juustokiekko

2 valkosipulin kynttä

ruukku (tai monta oksaa) tuoretta rosmariinia

n. 4 rkl hunajaa

1 kananmuna

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata taikina ohjeen mukaan.
  2. Poista terävällä veitsellä kokonaisen Brien yläpinnasta valkoinen kuori.
  3. Hienonna veitsellä valkosipuli ja rosmariini.
  4. Painele valkosipuli Brien pintaa, ripottele päälle rosmariini ja kaada pinnalle hunajaa.
  5. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Nosta sille maustettu Brie-kiekko ja tee taikinasta paketti Brien ympärille.
  6. Nosta Brie-paketti uunipellille leivinpaperin päälle.
  7. Voitele taikinan pinta kananmunalla.
  8. Paista noin puoli tuntia ja tarjoa lämpimänä.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *