Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa
Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa: Uudenvuoden aaton myöhäisiltapalana pääsimme herkuttelemaan veljeni kotona suuhun sulavaa maustettua ja taikinoitua lämmintä Brie-juustoa. Rakastan muutenkin juustoja ja vakosipuli sekä rosmariini (yksi lempiyrteistäni) hunajalla kruunasivat Brien. Resepti-inspiraatio oli löytynyt alunperin täältä.
Valkosipulilla, rosmariinilla ja hunajalla maustettu Brie taikinakuoressa
1 pakastelehtitaikinalevy
kokonainen Brie-juustokiekko
2 valkosipulin kynttä
ruukku (tai monta oksaa) tuoretta rosmariinia
n. 4 rkl hunajaa
1 kananmuna
- Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata taikina ohjeen mukaan.
- Poista terävällä veitsellä kokonaisen Brien yläpinnasta valkoinen kuori.
- Hienonna veitsellä valkosipuli ja rosmariini.
- Painele valkosipuli Brien pintaa, ripottele päälle rosmariini ja kaada pinnalle hunajaa.
- Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Nosta sille maustettu Brie-kiekko ja tee taikinasta paketti Brien ympärille.
- Nosta Brie-paketti uunipellille leivinpaperin päälle.
- Voitele taikinan pinta kananmunalla.
- Paista noin puoli tuntia ja tarjoa lämpimänä.