Vähähiilarinen Thai-wokki-illallinen
Wokki on helppoa ja joka kerta kivasti erilaista ruokaa. Nyt teki mieli Thai-tyylistä wokkia, joten ruskistin sipulit, valkosipulit ja kanat oliiviöljyssä. Samaan aikaan kiehautin kerroskattilassa loput aineet. Kerroskattila on yksi ruuanlaittoni must-välineitä. Osa perheestä syö enemmän hiilareita, heille kiehui tänään kattilan alaosassa riisi ja samaan aikaa yläosassa höyrystyi iso annos porkkanoita, parsaa, herneenpalkoja, papuja, paprikaa ja minimaisseja. Maustoin kanat pannussa tässä vaiheessa suolalla ja pippurilla.
Samaan aikaan kun riisi kypsyi, yhdistin vihanneslastin kanojen sekaan ja lisäsin reilusti cashew-pähkinöitä sekä maustoin soijalla ja osterikastikkeella. Lisäsin pari desiä vettä ja annoin hautua rauhassa. Ihana tuoksu ja herkullislta maistui.