Vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla

Vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnallaavokadon-tekopilkkominen salaatit vihanneksetolkkarilautasella-3Löysin tämän kuvasetin viime kesältä. Tänään meillä tehdään samaa eli vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla –  ja setti sopii hyvin mihin tahansa koti-iltaan, koska minusta meksikolainen kuuluu niihin ruokiin, joita on kivointa tehdä yhdessä ja syödä ilman mitään kiirettä.

Olen tehnyt ruokaa ilman sokeria ja jauhoja ja 10 vuotta ja usein vieläkin ihmettelen, miksi melkein mihinkään ruokaan tarvittaisiin nopeita hiilareita, joissa ei ole ravintoaineita. Hyvänä esimerkkinä meksikolainen; Kun tortillat korvaa jättikokoisilla salaatinlehdillä, ei todellakaan jää mistään paitsi. Aterian maku ei ole tortilloissa, niin kuin ei vastaavissa lisukkeissa yleensäkään.

Kun kaupan valmiit purkkitäytteet tekee vielä itse vihanneksista, valkosipulista ja chilistä, ei ole enää kääntymistä purkkimausteiden perään. Itse tehtyinä salsa ja avokadotahna ovat noin miljoona kertaa parempia. Oikeasti ne myös valmistuvat nopeasti, eivätkä tule edes sen kalliimmiksi.

Vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla

Suuria  salaatinlehtiä, joita käyttämällä (fajitojen sijaan) ateria on vähähiilarinen

Jauhelihaa (sipulia, suolaa, pippuria, chiliä)

Juustorastetta

Kermaviilikastiketta (kermaviiliä / smetanaa, si

Guacamole eli avokadotahna:

3 avokadoa

2 limen mehu

hieman oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

pieni pala punaista chiliä

merisuolaa ja pippuria myllyistä

  1. Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet.
  2. Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi.
  3. Kuori ja soseuta haarukalla pehmeät avokadot.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään.
  5. Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Tuoresalsa

6 tomaattia

3 valkosipulin kynttä

2 punasipulia

2 sipulin vartta tai pesiljaa

1 sitruunan mehu

1 tuore punainen chili

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Kuori puna- ja valkosipuli.
  2. Leikkaa pieniksi kaikki kasvikset.
  3. Sekoita ainekset reilusti käsin, että saat öljyn ja mausteet kaikkialle.
  4. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Kermaviili:

1 kermaviili (+ 1 dl smetanaa)

1 sitruunan mehu

2 tl sinappia

2 tl hunajaa

merisuolaa ja pippuria myllyistä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *