Vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla
Löysin tämän kuvasetin viime kesältä. Tänään meillä tehdään samaa eli vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla – ja setti sopii hyvin mihin tahansa koti-iltaan, koska minusta meksikolainen kuuluu niihin ruokiin, joita on kivointa tehdä yhdessä ja syödä ilman mitään kiirettä.
Olen tehnyt ruokaa ilman sokeria ja jauhoja ja 10 vuotta ja usein vieläkin ihmettelen, miksi melkein mihinkään ruokaan tarvittaisiin nopeita hiilareita, joissa ei ole ravintoaineita. Hyvänä esimerkkinä meksikolainen; Kun tortillat korvaa jättikokoisilla salaatinlehdillä, ei todellakaan jää mistään paitsi. Aterian maku ei ole tortilloissa, niin kuin ei vastaavissa lisukkeissa yleensäkään.
Kun kaupan valmiit purkkitäytteet tekee vielä itse vihanneksista, valkosipulista ja chilistä, ei ole enää kääntymistä purkkimausteiden perään. Itse tehtyinä salsa ja avokadotahna ovat noin miljoona kertaa parempia. Oikeasti ne myös valmistuvat nopeasti, eivätkä tule edes sen kalliimmiksi.
Vähähiilarinen meksikolaisateria tuoresalsalla ja avokadotahnalla
Suuria salaatinlehtiä, joita käyttämällä (fajitojen sijaan) ateria on vähähiilarinen
Jauhelihaa (sipulia, suolaa, pippuria, chiliä)
Juustorastetta
Kermaviilikastiketta (kermaviiliä / smetanaa, si
Guacamole eli avokadotahna:
3 avokadoa
2 limen mehu
hieman oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
pieni pala punaista chiliä
merisuolaa ja pippuria myllyistä
- Hienonna kuoritut valkosipulin kynnet.
- Poista chilistä siemenet ja hienonna pieneksi.
- Kuori ja soseuta haarukalla pehmeät avokadot.
- Sekoita kaikki aineet keskenään.
- Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.
Tuoresalsa
6 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
2 punasipulia
2 sipulin vartta tai pesiljaa
1 sitruunan mehu
1 tuore punainen chili
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
- Kuori puna- ja valkosipuli.
- Leikkaa pieniksi kaikki kasvikset.
- Sekoita ainekset reilusti käsin, että saat öljyn ja mausteet kaikkialle.
- Anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Kermaviili:
1 kermaviili (+ 1 dl smetanaa)
1 sitruunan mehu
2 tl sinappia
2 tl hunajaa
merisuolaa ja pippuria myllyistä