Vähähiilarinen aamiaishetki

Yksi kesän ihanuuksia on tuoreet herkut. Rakastan marjoja. Oikein odotan kesän ensimmäisiä mansikoita, sitten mustikoita ja vadelmia. Nyt on mustikka-aika parhaillaan. Sopivasti mustikkamaidon värinen saaristotalomme on onnekkaasti mehevien mustikkavarpujen keskellä. 

Aikaisemmin pidin enemmän raskaaammista ja lämpimistä aamiaisista, kuten munakkaista tai pekonista. Nykyään huomaan, että olo on paras, kun syön kevyen aamiaisen, lounaan puolenpäivän maissa ja päivällisen illalla. Tänään nopea ja ihana aamiainen sisälsi luonnonjogurttia, persikan, mustikoita ja mintun lehtiä sekä ylellisen rauhallisen hetken meren tuijotteluun.

Tänään olen yksin, kun perhe lähti käymään kaupungissa. Aikaa kerätä rauhassa mustikoita. Käydä moikkaamassa lahden poukaman takana pientä kummipoikaamme. Ja vain olla, nauttia kaikesta kauneudesta.

Eilen sain kerättyä mustikoita jo talven varalle. En halua keittää niitä enkä tietenkään sokeroida. Pakastan ne pienissä pakastepusseissa yhden desin erissä. Viime talvena meillä riitti hyviä mustikka-aamiaisia jouluun asti. Suunnilleen samat aineet kuin tässäkin aamiaisessa, mutta tehosekoittimella pirtelöksi päräytettynä.

Desissä metsämustikoita on alle 7 g hiilareita ja lisäksi luonnon insuliinia!


Vähähiilarinen aamiainen, max 20 g hh:
1 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja. Jos jäisiä, kannattaa tehdä pirtelöksi)
n.  2 dl luonnonjogurttia
Steviaa makeutukseksi (tai luonnon stevian lehtiä)
(Yksi pieni hedelmä, kuten pieni persikka niin kuin tässä, mandariini, muutama rypäle tms.)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *