Uutta joulupöytään: Härkis-lanttulaatikko
Härkiksen ja lanttulaatikon yhdistelmä on pehmeän jouluisa maultaan sekä täyttävä ja ravinnerikas ruoka sellaisenaan. Se sopii hyvin tuomaan uutta vaihtelua joulupöytään tai korvaamaan joululihan kasvisruokavaliossa. Härkis on suomalaisen Verson valmistama maukas härkäpapuvalmiste, joka on helppo lisätä ruokaan ja vain lämmittää. Härkäpapurouheseos on toinen Verson kätevä tuote, jolla kuorrutin laatikon pinnan perinteisen korppujauhon sijasta. Lisää ruokainspiraatioitani härkäpaputuotteista täällä.
Härkis-lanttulaatikko
Voit valmistaa lanttulaatikon itse tai käyttää yhtä hyvin kaupan valmista lanttulaatikkoa.
Itse tehty lanttulaatikko:
1 kg lanttua
2 tl suolaa
½ l vettä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
3 rkl siirappia
1 tl pippuria
1 tl inkivääriä
0,5 tl muskottipähkinää
2 dl lantun keitinlientä
2 dl kermaa
1 dl Verso Härkäpapurouheseosta
1 Härkis
- Kuori ja paloittele lantut ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Käytä vettä vain sen verran, että lantut peittyvät.
- Soseuta lantut keitinliemessään.
- Lisää kermassa turvotetut korppujauhot ja muut aineet sekaan.
- Kaada seos vuokaan. Tee pintaan haarukalla kuviot ja ripottele pinnalle härkäpapu rouheseosta.
- Paista 170 asteessa n. 1 h 30 min.
- Jäähdytä hieman.
- Voit yhtä hyvin käyttää valmista lanttulaatikkoa.
- Piirrä laatikon pintaan ristikon muotoiset viivat ja lusikoi niiden kohdille Härkistä tasaisesti parin sentin levyisiksi raidoiksi, niin että pinta säilyy saman korkuisena.
- Kuumenna Härkis-lanttulaatikkoa 170 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
*Yhteistyössä Verso Food