Uusi pehmeämpi siemennäkkäri

Uusi pehmeämpi siemennäkkäri
LUPAILIN uuden reseptivideon täksi päiväksi, mutta Youtuben ja minun yhteinen aaltopituus on edelleen hieman hakoteillä eli nyt lupailen sen huomiseksi ; ) Mutta tässä tilalle uudenlainen versio siemennäkkäristä, ihana tämäkin <3

Uusi pehmeämpi siemennäkkäri

Siemennäkkärin päälle sopii esim:
  • parmesaania
  • katkaraputahnaa (creme fraiche + tuoreet katkaravut + tilli + sitruunamehu)
  • kermalla notkistettu ja ruohosipuleilla maustettu maksapasteija

 

Kaikki näkkärin aineet sekoitetaan tahnaksi; blenderissä hieman jauhettuna Verso härkäpapurouheseos ja mantelit,  auringonkukan ja pellavan siemenet ja kanamunat. Tahna asetellaan kahden leivinpaperin väliin ja kaulitaan ohueksi levyksi.

 

Palaset irroitellaan veitsellä tai pizzarullalla ennen paistamista, sen jälkeen leikkaaminen on hankalaa.

 

Voisin rouskutella tätä vaikka joka päivä! Kananmunat pehmentävät näkkileipää hieman ja toimivat tässä notkistajana öljyn sijaan. Öljyä käytin aikaisemmin tässä versiossa. Näkkärit ovat maidottomia, viljattomia, tietysti sokerittomiakin. Nopeita hiilareita niissä ei ole, mutta senkin edestä siemenien ja mantelien hyviä öljyjä. Proteiinia ja kuituja niissä on kivasti myös Verson härkäpapurouheseoksesta. (Juu, teen Verson kanssa kivaa yhteistyötä, mutta tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan härkäpapuja on keittiössämme aika usein käytössä jos jonkinlaisissa ruoissa).

 

Katkaraputahna on oma tämän hetkinen lisukesuosikkini <3

 

Uusi siemennäkkileipä

3 suurta munaa
10 rkl auringonkukan siemeniä
3 rkl pellavan siemeniä
7 rkl jauhettua mantelia
4 rkl jauhettua Verso-härkäpapurouheseosta

 

Jauha tehosekoitimessa mantelit ja härkäpapurouheseos hienommiksi. Sekoita kaikki aineet pehmeäksi taikinaksi ja kaulitse ja painele levyksi. Jos siitä tulee liian pehmeää, lisää härkäpapurouheseosta. Leikkaa paloiksi. Paista 160 asteessa 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *