Uunipäärynät granolalla ja vaniljavaahdolla

Uunipäärynät granolalla ja vaniljavaahdolla uunipaaryna-uunissa

uunipaaryna-granola

Meidän itsenäisyyspäivän jälkiruoaksemme valikoitui raikkaat ja herkulliset uunipäärynät granolalla ja vaniljavaahdolla. Sama on nyt myös vahvana ehdokkaana jouluksi. Juhlaruokailun paras jälkiruoka on makea herkku, joka ei ole liian raskas. Uunipäärynä on juuri sellainen.

Lämmin talvinen jälkiruoka tuo ihanan mausteisen tuoksun koko kotiin. Joulun ajan vivahdetta siihen tuo kaneli ja vanilja sekä granolan kuivatut punaiset karpalot.  Kastikkeeksi sopii ihanan kevyt ja raikas vaniljavaahto.

Granola on Verson härkäpaputuote, jota saa sekä karpaloilla että ilman. Härkäpapugranola Karpalo on oma suosikkini, josta on syntynyt jo monta erilaista jälkkäriä, aamu- ja välipalaa. Muita ruokainspiraatioitani kotimaisista Verson proteeiinirikkaista härkäpaputuotteista löytyy täältä.

Uunipäärynät granolalla ja vaniljavaahdolla

4:lle – 6:lle

4 päärynää

1 dl voita (tai margariinia)

1 tl vaniljauutetta

2 dl Verso Härkäpapugranola Karpaloa

1 tl kanelia

  1. Pese ja halkaise päärynät
  2. Poista kodat ja/tai kaiva pienet kuopat päärynöiden keskiosiin
  3. Sulata rasva pehmeäksi
  4. Sekoita siihen vanijauute ja granola
  5. Nostele seos päärynöiden koloihin
  6. Ripottele pinnalle kanelia
  7. Paista päärynät uunissa 200 asteessa 20 minuuttia

Vaniljavaahto

2 dl kermaa

0,5 tl vaniljauutetta

(maun mukaan makeutusainetta / sokeria / hunajaa)

1 dl turkkijogurttia

  1. Vaahdota kerma
  2. Sekoita siihen vaniljauute ja makeuta
  3. Tarjoa kypsien uunipäärynöiden kanssa
  4. Ripottele annosten päälle Härkäpapugranolaa

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *