Uudenvuoden parhaat drinkit (kylmät ja kuumat alkoholilla ja ilman)

Uudenvuoden parhaat drinkit

 

Vuosi on päättymässä ja on taas aika juhlia vuoden vaihtumista. Kokosin tähän uuden vuoden juhlinnan kunniaksi yhteenvedoksi muutamia hyviä drinkkivinkkejä, kylmiä ja kuumia, alkoholilla ja ilman.

Vadelmainen vappudrinkki

1 dl vadelmasosetta (valmista, kuten Bonne tai pakastevadelmista itse soseutettua)

1 dl Red soda Schweppes Russchiania

1 dl roseeviiniä

1 tl hunajaa

Sekoita kaikki keskenään. Koristele mintulla, mansikoilla ja mustikoilla ta haluamillasi marjoilla.

Orchata 43

Orchata 43 on talvisen kaunis ja valkoinen, täyteläinen, erehdyttävästi eggnogia muistuttava, mutta täysin kasvispohjainen mieto alkoholijuoma, jonka pullokin on kuin koru. Tarjoile se kauniista laseista jäiden kanssa.

Kuuma Spice & Apfel-toti

Jägermeister on maailman suosituin likööri. Tässä drinksussa käytetään sen uudempaa, vaniljaista versiota Jägermeister Spicea , joka sekin sisältää 56 luonnollista yrttiä, maustetta hedelmää, kukintoa sekä juuresta. Tämä kuuma juoma on helppo ja ihana vaihtoehto vaikka glögillekin.

4 cl Jägermeister Spicea

2 d kuumaa omenamehua (mikä tahansa tölkkimehu käy)

kanelitankoja ja tähtianiksia

  1. Kuumenna omenamehu hellalla kattilassa ja kanelitankojen ja tähtianisten kanssa ja anna hautua hetki.
  2. Kaada laseihin pohjalle Jägermeister Spice ja päälle kuuma maustettu omenamehu.  Koristele tähtianiksilla ja kanelitangoilla.

 

Aperol Spritz

Tämä italialainen klassikkodrinkki on nostanut suosiotaan Suomessakin viime vuosien aikana. Se sopii hyvin mihin tahansa juhlahetkeen myös kauniin oranssin värinsä puolesta.

  1. Laita viinilasiin paljon jäitä
  2. Lisää sekaan puolikas luomuappelsiinin siivu
  3. Kaada jäiden päälle 3 osaa Cavaa
  4. Lisää sekaan 2 osaaa Aperolia
  5. Kaada mukaan viimeiseksi 1 osa soodaa
  6. Aseta pilli lasiin (se kannattaa leikata puoliksi)

Reseptivideon voit katsoa esim. täältä.

Blueberry Fresita-booli

Fresita Blueberry & Rasberry on Fresita-sarjan oma suosikkini. Se on raikas ja hedelmäinen juhlajuoma sellaisenaankin. Sen marjaista makua raikastaa häivähdys sitruunaa ja se on minusta parhaimmillaan jääkylmänä.

Se sopii myös hyvin booliin tai drinkeiksi. Sen violettiin väriin sopii hyvin boolimaljaan  kirkkaat jäiset hunajameloikuutiot, jääpalat ja syötävät kauniit kukat.

Fresitaa saa myös söpöissä piccolo-pulloissa.

 

Raikas alkoholiton meloni-minttujuoma

1 litra:

puolikas vesimeloni

reilusti mintunlehtiä

1 sitruunanmehu

2 dl pakastettuja mansikoita

0,5 l vettä

  1. Sekoita kaikki aineet blenderissä
  2. Kaada laseihin ja koristele mintunlehdillä

Herkkukaakaobaari (sekä terveellinen versio)

  • Kuumaa kaakaota kannussa
  • Sokerittoman version voit tehdä kaakaojauheesta ja esim. steviauutteesta
  • Kermavaahtoa, jonka voi makeuttaa steviauutteella tai hunajalla
  • Koristeeksi vaikka nonparelleja, piparminttutankoja, vaahtokarkkeja, vohveleita

Terveellisiä ideoita:

  • Cashew- ja saksanpähkinöitä
  • Tuoreita mintun tai sitruunamelissan lehtiä
  • Kookoshiutaleita
  • Raakakaakonibsejä
  • Banaanipaloja
  • Mehiläisen siitepölyä
  • Kanelitankoja

Baarin koristeluideoita:

  • Kylttejä
  • Pöytälevyksi liitutaulumaalattu levy, johon voi kirjoittaa valkoisella liidulla
  • Kehystettyjä kuvia uudenvuoden ja talven aiheista – täydellinen paikka puhelimesta löytyville muistoille
  • Lasisia hillopurkkeja ja karkkipurkkeja pikkuherkuille
  • Vanhija tai uusia kristallilaseja
  • Vanhoja posliinimukeja
  • Eriparisia lusikoita – nyt voidaan käyttää kaikki vanhar urheilukilpailupalkinnot
  • Talvisia erilaisia servettejä
  • Silkkipaperisia hiutaleita ja koristeita ohje täällä

Lisää ideoita löytyy hakusanalla Kaakaobaari Instagramista tai Pinterestissä.

 

Alkoholiton hedelmäinen tai marjainen jäädrinkki

  • 1/3vettä
  • 1/3 hedelmää / marjoja
  • 1/3 jäitä  tai jäisiä hedelmäpaloja ja marjoja

Hyviä uudenvuoden juhlia jokaiselle! Muistakaa nauttia juhlasta, juhlia maltilla ja pitää huolta itsestänne ja toisistanne <3

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *