Tomaattipaprikakeittoa, mozzarellasalaattia ja Italian tunnelmaa

Tomaattipaprikakeittoa, mozzarellasalaattia ja Italian tunnelmaa
Arkiviikko on meillä sujahtanut aika nopeissa ja kevyissä ruoissa. Ei oikein olla kunnolla ehditty edes istua alas syömään yhdessä ja rauhassa. Asia täytyy ehdottomasti korjata viikonloppuna. Ruokailun merkitys ei ole vain ravitseminen, vaan myös renoutuminen ja nautiskelu, mieluiten tietysti rauhassa ja hyvässä seurassa. Kunnon naurut ja päivän kuulumisten käsittelyt pitäisi saada mahtumaan jokaiseen hyvään illalliseen. Täytyy taas yrittää kunnostautua asian kanssa.
Tässä kuitenkin yksi setti viikon nopeammista ruokahetkistä tyttären kanssa. Tomaattipaprikakeitto sai italialaisen säväyksen, kun sen seurana nautiskeltiin taas mozzarellasalaattia. Voisi kuvitella, että tomaatti tuoreena ja tomaattia keitossa olisi vähän liiankin tomaattinen setti, mutta itse olen aika tykästynyt tähän yhdistelmään. Basilika sopii ihanasti niin keittoon kuin pöytäkoristeeksi tuoksumaan, ja silloin lehtiä voi napsia lisää pitkin ruokailua.
Useimpia yrttejä voi muuten vapaasti käyttää ruoissa todella reilusti. Ne lisäävät luonnollista hyvää makua ja vaikka ruukullinen on ihan sopiva määrä keittoon, pataan tai kastikkeeseen. Ja nyt kun vastustuskykyä on hyvä pitää taas voimissaan, on hyvä muistaa yrttien tunnetut rohdosvaikutukset.
Basilika on virkistävä ja lämmittävä yrtti. Siitä hyötyy ruoansulatus. Basilikasta saa apua myös päänsärkyyn ja flunssaan ja se sisältää reilusti A- ja C-vitamiineja, rautaa ja kalsiumia. Se tekee hyvää myös hermostolle. Basikilaa voi lisätä oikeastaan kaikkeen, koska sen miellyttävä maku ei peitä muita makuja alleen. Minusta se sopii erityisen hyvin tomaatin, valkosipulin, juustojen ja kasvispatojen kanssa.

 

 

Tomaattipaprikakeitto 2-3:lle
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 paprika
800 g Mutti-tomaattimurskaa (tai tuoreita tomaatteja)
1 kasvisliemikuutio + pari dl vettä
hieman chiliä, paprikamaustetta, suolaa ja pippuria
nippu basilikaa
Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota pannulla öljyssä. Kuutioi paprika ja lisää pannulle. Lisää myös tomaattimurska, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua pannulla n. 15 min. ja lisää lopuksi basilika silputtuna. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti <3

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *