Terveelliset eväät leirikoululaisille

Olin iloinen, kun tytär tilasi minulta luokkaretkelle itselleen ja kaverilleen terveellisemmän ja vähähiilarisemman eväspakkauksen ; ) Tein siihen ison satsin jauhotonta juustokinkkupiirasta, jonka ohjeet on eilisen postauksessani täällä

Ainoa kriteeri oli, ettei mukaan haluttu hiilaripommeja. Leirikoulussahan oli toki järjestetyt ruokailut, mutta hankin mukaan suolaisia ja makeita makupaloja. Kovin suurta panostusta tai ajankäyttöä ei tähän herkkukoriinkaan tarvittu Se oli hyvä osoitus siitä, että nopeasti ja helposti saa kasaan sellaisetkin eväät, jota eivät koostu valkoisia jauhoja ja sokeria sisältävistä makupaloista. Oikeastaan päinvastoin, eväskori on light-juomia lukuunottamatta täynnä terveellisiä aineita. 

Avokadot ovat jo sellaisiaan hyviä eväitä. Syömiseen tarvitaan vain terävä veitsi halkaisemista varten ja lusikka. Mandarinit ovat myös helppoja eväshedelmiä ja käsin kuorittavia. Suolaisiksi naposteltaviksi pakkasin leipomieni kinkkujuustopiiraiden lisäksi rasiallisen tuoreita cashew-pähkinöitä. Makeiksi herkuiksi vielä tuoreita mansikoita ja pari levyä Stevia-maitosuklaata, joka on todella vähähiilarista, mutta hyvää ; )

Kommentit (2)
  1. Hei! Kiva ja käytännöllinen postaus. Näitä kokeillaan meillä pian urheiluleirille ; ) Kiitos.

  2. inspirations
    14.10.2014, 16:35

    Kiitos, Taina ; ) Toivottavasti teillä tykätään yhtä paljon kuin meillä. Hyvää leiriä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *