Tehokas alku uudelle viikolle

Tehokas alku uudelle viikolle

Maanantai aloittaa taas uuden viikon puhtaalta pöydältä. Siksi pidän yleensä paljon maanantaiaamuista. Tänään heräsin todella aikaisin, haudutin kupin teetä ja sytytin työpöydän lasikuppiin valonauhan. En raskinut luopua siitä, kun siivosin muut joulukoristeet varastoon, se antaa niin tunnelmallista valoa aamu- ja iltahämärässä.

Kävin kaikessa rauhassa läpi viime viikon asioita ja tein tämän viikon suunnitelmia. Kun ajatukset, suunnitelmat ja tavoitteet kirjoittaa ylös, pysyy viikon monet asiat paljon paremmin koossa. Listaamalla omat suunnitelmat saa ohjelmoitua oman systeeminsä ja mielensä, ja ajankäyttö on tehokkaampaa ja määrätietoisempaa, vähemmän häröilyä eri suuntiin. Silloin tietää, mitä kohti on menossa ja tekemisillä on merkitys. Omassa suunnitelmassani huomioin työkuviot, hyvinvoinnin ja sosiaaliset menot. Silloin myös päätän toteuttaa työtavoitteita, liikkua ja syödä hyvin ja järjestää aikaa läheisille. Tärkeintä on tehdä suunnitelmat toteutumiskelpoisiksi, jolloin niistä voi pitää kiinni.

Tehokas alku uudelle viikolle

Olen oppinut, että koska minulla on aina paljon asioita meneillään, viikon sykli on hyvä jakso tarkastella asiat uudelleen ja laittaa ne tärkeysjärjestykseen. Ja sitten pilkkoa päiviksi. Syklit ovat tärkeitä pysähdyshetkiä tarkastella mennyttä ja suunnitella tulevaa. Samalla voi oppia edellisestä syklistä. Mitkä asiat kannattaa toistaa, mitä pitäisi parantaa ja mitkä voi jättää pois.

Lempeä, oma suunnitteluhetki voi olla tehokkaan viikon tärkein ajankohta. Ajatuksilla on silloin hyvää tilaa järjestäytyä ilman kiirettä. Asioiden siirtäminen pyörimästä päästä paperille ja järjestäminen listaksi myös säästää stressiltä seuraavina päivinä. Silloin ajatukset voi vapauttaa itse tekemiseen. Listoista myös huomaa, että saa oikeastikin asioita tehtyä, eikä tunnu siltä, että viikot vain vilistävät ohi.

Omaan suunnitteluhetkeen haluan myös asioita, joista pidän. Juon usein teetä. Tämän hetken ihastukseni ovat nämä Clipperin söpöihin pakkauksiin ja niiden sisällä oleviin hyviin aromit säilyttäviin foliopusseihin pakatut teet. Kauniita katsella, ihania haistella ja hyvänmakuisia.

Miten sinä aloitat viikkosi? Tsemppiä ja energiaa uuteen viikkoon ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *