Täytetyt taatelit satokauden omenoilla

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Täytetyt taatelit

Nyt syksyllä oman puun (tai ystävien ja sukulaisten puiden) tuoreita omenoita tuntuu olevan saatavilla ihan loputtomasti. Meillä on tuhottu kovaa vauhtia Ikea-kassillista mitä herkullisimpia tuoreita omenoita appivanhemmiltani. Omenat ovat nyt juuri niin tuoreita ja herkullisia. Ainoa miinus on se, että kaikki haluaisi saada syötyä tuoreina ennen pilaantumista. Pakastaminen tai hillottaminen on tietenkin aina hyviä vaihtoehtoja, mutta omenat ovat tuoreina erityisen herkullisia ja niiden ravintoarvot ovat huipussaan. Tämä on tietenkin myös sinänsä tosi positiivinen miinus, koska se johtuu siitä, että omenat ovat sataprosenttisen luomuja.

Olemmekin koko perhe pitäneet omenansyöntitalkoita, mikä tarkoittaa napostelun lisäksi omenoita smoothieissa ja salaateissa päivittäin. Yhden ihanan omenapiirakankin olen ehtinyt leipomaan.

Minulla on jo pidempään ollut mielessä testata erilaisia täytettyjä taateleita. Taatelit ovat aitoa luonnon karkkia. Todella makeat hedelmät sopivat hyvin myös esimerkiksi kakkupohjien makeuttajiksi tai bliss ballseihin. Kirpsakat omenat, täyteläinen maapähkinävoi ja merisuola sopivat täydellisesti taateleihin. Härkäpapugranola on maultaan ihana ja koostumukseltaan se tuo näihin herkkuihin miellyttävää rapeutta.

Taateliherkut ovat tosi täyttäviä, mikä on hyvä. Usein makeat naposteltavat eivät heti täytä, mutta saavat ähkyn aikaan vähän ajan päästä. Näitä muutaman syötyään saa makeannälän varmasti helposti taltutettua. Rasvainen maapähkinävoi myös auttaa hiilihydraatteja imeytymään tasaisemmin ja pidempään.

Blogista löytyy paljon helppoja ja herkullisia reseptejä Verso Härkäpapugranolasta ja muista Härkis-tuotteista. Löydät ne täältä!

Täytetyt taatelit satokauden omenoilla

Ainekset (20 annosta)

20
Tuoreita taateleita
4 rkl
Maapähkinä-, cashew- tai mantelivoita
2-3
Omenaa
4 rkl
Verso Härkäpapugranolaa
2 tl
Merisuolaa
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Leikkaa jokaiseen taateliin viilto yhdelle sivulle ja poista kivi.
  2. Leikkaa omenoista siivuja (n. muutaman millin ohuita ja noin 1,5 cm pitkiä).
  3. Aseta omenasiivut taateleiden viiltoihin.
  4. Valuta vähän maapähkinävoita lusikalla viiltoihin omenasiivujen viereen.
  5. Ripottele päälle hiukan merisuolaa.
  6. Kuorruta Verso Härkäpapugranolalla.
  7. Anna jähmettyä noin 30 minuuttia jääkaapissa.
treeni-ja-ravinto reseptit kasvisruoka hiilihydraatit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *