Täytetty herkkupapaija mustikoilla ja granolalla
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food
Kauppojen hedelmävalikoima on parantunut niin paljon, että nykyään täältä maailman pohjoisosastakin voi helposti ostaa tropiikin antimia. Ainakin Cittarista löytyi papaijaa. Se on yksi yleisimpiä trooppisten maiden hedelmiä, ehkä siksi että se tuottaa satoa ympäri vuoden ja sopii hyvin monenlaisiin ruokiin, jälkiruoista lihapatoihin. Papaija on myös hyvä A- ja C-vitamiinin lähde ja sen maku on lähellä melonia ja prrsikkaa.
Eksoottiset hedelmät tuovat vaihtelua ja eksotiikkaa ruokiin, mutta niitä on toki hyvä käyttää säästellen ja harkiten, verrattuna omaan lähiruokaamme. Tähän reseptiin riittää yksi papaija, vaikka annoksesta saa hyvän jälkiruoan tai välipalan neljälle tai kuudellekin herkkusuulle.
Täytetty herkkupapaija mustikoilla ja granolalla
Trooppinen papaija sopii hyväksi väri- ja makupariksi pohjoisen mustikoihin ja kotimaiseen härkäpapugranolaan. Ihanan pehmeä täyte valmistuu hetkessä ja koko terveellinen ja raikas jälkuruoka syntyykin muutamassa minuutissa.
Kotimaisista härkäpavuista valmistettu runsaasti proteiinia sisältävä Verso Härkäpapugranola sopii hyvin moniin jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Lisää härkäpuja sisältäviä ruokainspitaatioita löydät täältä.
1 iso papaya
1 dl pensasmustikoita
3/4 dl Verso Härkäpapugranolaa
125 g mascarpone-juustoa
125 g kreikkalaista jogurttia
0,5 sitruunan mehu
steviaa, hunajaa tai muuta makeutusta
- Sekoita hyvin mascarpone, jogurtti, sitruunan mehu ja hippusellinen steviaa (tai muuta makeutusta)
- Leikkaa papaija kahtia pituussuunnassa ja poista siemenet
- Jaa mascarponeseos puoliksi papaijoihin
- Asettele päälle mustikat ja ripottele pinnalle reilusti Härkäpapugranolaa