Täyteläisen trooppinen smoothie bowl

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

mangopapaya

Oletko koskaan maistanut papaijaa? Hedelmä tuli itselleni tosi tutuksi muutama vuosi sitten, kun asuin vaihto-oppilaana puoli vuotta Havaijilla. Filippiiniläinen host-äitini toi minulle ja ruotsalaiselle host-siskolleni usein aamupalapöytään valtavan papaijan oman pihan puusta. Täällä kirjoittelee siis Juliaana!

En tiedä, oliko papaijat muutama vuosi sitten harvinaisuus Suomen ruokakaupoissa, vai enkö vain osannut kiinnittää niihin huomiota. Nykyään kuitenkin monista ruokakaupoista saa monia eksoottisia herkkuja helposti. Suosin usein kotimaista, mutta välillä täällä pohjoisessakin tarvitsee edes hiukan tropiikkia lautaselleen.

Olimme ruokakaupassa poikaystävän kanssa yksi päivä ja hedelmähyllyjen kohdalla keräilin tuotteita kärryyn. Poikaystäväni jäi katsomaan hyllyssä olevia papaijoita miettien minkä värinen se on sisältä. Ostin heti muutamia trooppisten hedelmien lemppareitani seuraavalle päivälle ja tein ihanat smoothie bowlit lounaaksi. Papaija on tosi pehmeän makuinen ja kauniin värinen hedelmä. Sisältä kaiverretaan pienet mustat siemenet pois ja hedelmälihaa jää tosi paljon syötäväksi, toisin kuin monissa muissa hedelmissä.

passion fruitgranola

Host-äitini käytti papaijaa usein myös monissa lämpimissä filippiiniläisissä pataruoissa. Itse en ole oppinut hedelmää vielä lämpimänä käyttämään kypsennettynä kokkailuissani, mutta ehkäpä pitäisi, sillä se oli herkullista. Maku on kypsennettynä aika mieto eikä lainkaan makea, mutta silti herkullinen. Papaijasta saa helposti ihania välipaloja juurikin smoothieina, tuoreena sellaisenaan tai esimerkiksi herkullisilla täytteillä.

Erilaiset smoothie bowlit ovat ihania lounaita. Ruokaisamman bowlista saa helposti lisäämällä kaikkiin makuihin sopivaa Härkäpapugranolaa. Protskupitoinen granola sopii sekä smoothien joukkoon blendattavaksi tai päälle ripoteltavaksi – tai molempiin, kuten tässä täyteläisen trooppisessa smoothie bowlissa.

Katso muutkin ihanat reseptimme kaikista Härkis- ja muista härkäpaputuotteista täältä.

Täyteläisen trooppinen smoothie bowl

Täyteläisen trooppinen smoothie bowl

Ainekset (2 annosta)

0,5
Papaija
1
Mango
1
Kiivi
2
Passion-hedelmää (Toinen koristeluun)
1
Banaani
2 dl
Kookosmaitoa
1 dl
Jäitä
1 tl
Hunajaa
3 dl
Härkäpapugranolaa (1 dl koristeluun)
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Kaada kookosmaito blenderiin.
  2. Lisää blenderiin Härkäpapugranola, hunaja sekä jääpalat.
  3. Lisää joukkoon hedelmät – Papaija: Halkaise papaija kahtia ja poista siemenet lusikalla, kaavi palat blenderiin lusikalla; Mango: Leikkaa mangon molemmista sivuista isot palat jättäen keskelle noin 1,5 cm levyisen suikaleen, sillä siinä on kivi. Lusikoi kahdesta suikaleesta hedelmälihat blenderiin, kuori kiven ympäriltä kuori ja leikkaa veitsellä hedelmälihat ympäriltä; Passion-hedelmä: Leikkaa kahtia ja ota hedelmälusikalla ulos ja lisää blenderiin; Kiivi: Kuori kiivi esim. kuorimaveitsellä ja kuutioi muutamaan osaan ja lisää blenderiin; Banaani: Leikkaa muutaman sentin palasiin ja lisää blenderiin.
  4. Sekoita, kunnes smoothie on tasaista. Reseptin on tarkoitus olla bowl, eli tavallista paksumpaa smoothieta. Voit kuitenkin halutessasi lisätä kookosmaitoa saadaksesi smoothiesta juoksevampaa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *