Tärkein ravintoaine iholle, hiuksille ja aivoille

Tärkein ravintoaine iholle, hiuksille ja aivoille

Kaupallinen yhteistyö: Tohtori Tolonen

Mikä on tärkein ravintoaine iholle, hiuksille ja aivoille?

Huomaatko sinäkin, että elimistö kyllä kertoo, mitä tarvitsee – kunhan sitä malttaa kuunnella? Jo pitkän aikaa ykkösvalintani lautaselleni on yleensä ollut kala ja kasvikset. Kalasta tulee hyvä olo, se täyttää pitkäkestoisesti, mutta ei kuitenkaan tee ähkyä. Se on tärkein ravintoaine iholle, hiuksille ja aivoille. Eikä ihme, kala sisältää paljon hyvää proteiinia ja monia vitamiineja ja kivennäisaineita. Se on yksi harvoista luonnollisista D-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen ja mm. niihin kuuluvan EPAn lähteistä.

Tri Tolosen E-EPA on valmistettu kalan lihasöljystä siten, että se on puhtaampaa ja ympäristömyrkyttömämpää. Siksi se sopii jatkuvaan käyttöön, myös raskauden ja imetyksen aikana ja useimmille kala-allergikoillekin. Se on myös paljon tehokkaampaa ja yksi kapseli vastaa kuutta tavallista omega-3-kapselia. Näitä kapseleita meillä on testattu hyvällä menestyksellä nyt koko pitkä pimeä kausi.

Kalaöljy on oikeaa kauneus- ja pirteysravintoa

Varsinkin kevät on kohdallani ollut tänä vuonna vähän liiankin kiireinen ja tehokkaat kalaöljykapselit ovat tulleet tarpeeseen. Itse huomaan selkeästi niiden vaikutuksen omaan jaksamiseeni, samoin kuin hiusten ja ihon kuntoonkin.

Iho on ollut kimmoisa, eikä kuivunut talvellakaan niin kuin yleensä. Hiusten sähköisyyskin on vähentynyt. Yleensä talvisin on superärsyttävää, kun hiukset nuolevat päänahkaa tai leijailevat omituisesti. Nyt ne ovat pehmeän ja vahvistuneen oloiset. Olen vuosia käyttänyt hiusten pituuksissa ulkoisesti hyviä öljyjä, mutta se ei selvästikään ole minulle tarpeeksi. Nyt huomaan miten iso vaikutus on tehokkailla kalaöljykapseleilla osana terveellistä ravintoa.

Huomattavasti itseäni tunnetumpia ja vakuuttavampiakin kalaöljyjen puolesta puhujia löytyy paljon. Jennifer Lopez, 47, näyttää parikymppiseltä ja ammentaa käsittämättömän fyysisen energian esiintymisiinsä. Näitkö taannoin 7 syyn listan, jonka kärjessä keikkui hänen tyypillisin lounaansa: lohta ja kasviksia.

Terveyttä ja ravintoa aivoille ja keskittymiskyvylle

Kala on niin tärkeä ravintoaine, että vaikka ympäristömyrkytkin tunnistetaan, kalan terveyshyödyt kumoavat haitat. THL raportoi kalan terveyshyödyistä ja miten rasvahapot parantavat veren rasva-arvoja ja kolesterolia. Koska olen aina ollut kiinnostunut ruokien vaikutuksesta meihin ihmisiin, olen myös omassa keittiössäni testannut mm. mistä saa vastustuskykyä flunssia vastaan ja pitkäkestoista energiaa juniorien lätkämatseihin tai millä on vaikutusta vilkkaan peruskouluikäisen pojan koulukeskittymiseen. Kalalla on, ihan selkeästi. Samat vaikutukset huomaan myös E-EPA-kapseleilla. Itsekin saan paljon enemmän aikaan töissä ja mikä parasta, virtaa riittää vielä illaksikin.

Kalan syömisen aloittamista on pidetty yhtenä tekijänä ihmisaivojen kehittymiselle evoluutionkin mittakaavassa. Ja samat hyvät rasva-aineet, kalasta tai hyvistä kapseleista saatuina, ovat edelleen meille parhaita polttoaineita, parantavat keskittymistä ja suojaavat monilta sairauksilta.

Nykyajan elämänmeno on niin hektistä jo lapsesta asti, että jaksamisesta, pirteydestä  ja terveydestä pitää huolehtia. Omat keinoni ovat aina vain samat hyväksi todetut:

♥ Ulkoile ja liiku päivittäin

♥ Suojele hyvää yöunta – näytöt kiinni tuntia ennen nukkumaanmenoa

♥ Nauti elämästä, rakasta, ajattele positiivisesti, ihaile ja ihmettele maailmanmenoa

♥ Syö sitä, mikä tekee sinulle hyvää ja tukee terveyttäsi. Lisää monipuoliseen ravintoon päivittäin terveydelle tärkeitä omega 3-kapseleita.

Kalaa tulisi syödä vaihtelevasti ja ainakin pari kertaa viikossa ja muina päivinä kalaöljyä kapseleina. Kala on suurta herkkuani, mutta rehellisesti sanottuna sitä ei löydy ainakaan meidän ruokapöydästämme tarpeeksi usein. Tässä merenrantavaltiossa ja tuhansien järvien maassa on kalan saanti ruokapöytiin hankaloitunut vuosi vuodelta ja lähes ainoa helpommin saatava kala on norjalainen lohi.

Kilohintakin on niin korkealla, että kala loksahtaa nykyään ”vähän parempien ruokien” lokeroon. Enemmän sunnuntaidinnereille. Kesällä meillä on asia ihan toisin. Tunnen olevani superonnekas siitä, että heinäkuu vietetään ulkosaaressa ja kun mieheni kuuluu siihen katoavaan ihmisryhmään, joka osaa ja haluaa kalastaa. Odotan kesäloman aamuja, jolloin Buster kolahtaa rantakallioon aikaisin aamulla ja pian lokkien ja minun odotukseni palkitaan kunnon saaliilla reiluja ahvenia, kampeloita ja muita herkkuja.

Mies kävi muuten mittauttamassa omat kolesteroliarvonsa viime keväänä ja uudelleen kalastuskauden jälkeen syksyllä. Tuona aikana ne olivat puolittuneet ja palautuneet ihanteelliselle tasolle. Mutta tuoreiden kalojen kausi on lyhyt. Onneksi on helpompiakin keinoja saada välttämättömät kalaöljyt päivittäin koko perheelle. Meillä koko perhe syö Tri Tolosen E-EPA-kapseleita joka päivä huolimatta siitä, mitä ruoaksi on. Sporttisen, kiireisen ja matkustavan perheen arjesta en lähtisi niitä enää tinkimäänkään. Niiden antama vastustuskyky ja muut hyvät ominaisuudet ovat jatkossakin tervetulleita.

Arvonta

Superminän sivuilla on vielä lisää tietoa kalaöljyjen terveyshyödyistä. Kannattaa käydä kurkkaamassa, sillä siellä myös arvotaan kolmelle Tri Tolosen E-EPA 650 mg (120 kaps) ja Parasta kalasta -kirja. Yhden palkinnon arvo on noin 65 €. Arvontaan pääset klikkaamalla tästä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *