Tämän pääsiäisen kivoimmat jutut

PÄÄSIÄISEN TUNNELMAT välittyvät ihan oikeina tästä kuvapulautuksesta, josta huomaa, miten paljon rakastan sitä, että ikkunoista tulvii taas valoa. Paitsi, että rakastan tallentaa tunnelmia linssin läpi, rakastan sitä pirteää ja energistä fiilistä, jonka päivänvalo taas saa aikaan. Eilisen pysähtyneen tyyneyden jälkeen ympäristö tuntuu kylpevän auringossa, sinisessä taivaassa ja sykkivän kevään väreissä.

Aamu alkoi jo energisenä, kun tytär lähti suoraan pääsiäisaamiaiselta peleihinsä ja minä sain jo toisen kerran miehestä joogaseuraa (yksi tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja!). Siitä pitikin lähteä lenkille – ja sain ilokseni huomata, että dynaamisempi jooga on pitänyt koko talven yllä hyvää kuntoa ja lenkki sujui tosi kivasti heti ekalla hölkällä sitten viime kesän (toinen tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja!).

Pääsiäismunasta voi löytää muuten suklaan lisäksi vaikka oliiviöljysaippuan ; ) Ja hei, valmistajille terveisiä; saisiko kauppoihin tervellisempiäkin versioita suklaamunista. Raakasuklaamunia vaikka, kiitos!!

 

Rakastan keväisiä kukkia, mutta pari päivää sitten tilanne täällä näytti aika heikolta niiden suhteen. Nyt kuitenkin pääsiäiskukkanikin ovat tsempanneet ihan oikeaan hetkeen (kolmas tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja!). Narsissit kuukahtivat jo parvekkeella yöpakkasissa, mutta piristyivät eilen sisään päästyään ja kukkivat nyt terhakkaasti lempiastiassani, vanhassa mummolan saunan metallipesuvadissa.
Rairuohon istutus jäi viime tippaan, mutta kummasti ystävän lasten askertelemien pääsiäispussien kauransiemenet kirivät parissa päivässä mullan läpi. Ja synttärilahjaksi ystävältä saatu kolme viikkoa vanha valkoinen leikkokukkakin kukkii edelleen ja sopii ihan täydellisesti pääsiäiseenkin <3

 

Tyttären jengi voitti pudotuspelin ja pojan jengi oman pelinsä yöllä (neljäs tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja!), mummi tuli kylään (viides tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja), syötiin porukalla vatsat täyteen, tietysti, ja nyt on menossa päikkäriaika.
Tytär ilmoitti jälkiruoan jälkeen menevänsä voimaunille ja äitini tuhisee tuossa viereisellä sohvalla. Äiti on ihan paras vieras. Meillä on aina kyläilyohjelmassa ruokailun jälkeen yhteiset päikkärit ; ) Nyt vain olen itse niin  täynnä kevätenergiaa, että päätin päikkärien sijasta naputella pienen pääsiäispostauksen täälä viltin alta. Toisaalta pirteyteni takana on myös hyvät yöunet, joista saan kiittää sitä, että olen taas päässyt oikeaan joogarytmiin; aamulla dynaamisempi jooga ja illalla pieni yin-jooga, joka toimii minulla kuin unilääke.

 

Tutut perinteiset pääsiäiskoristeet kaivettiin taas esille (kuudes tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja). Ne samat, jotka koristavat jokaista pääsiäistämme ja joilla jokaisella on jokin tarinansa. Pari  kummitädiltäni saamaa pelottavan näköistä noitaa lentele luudillaan tuossa pääni yläpuolella kynttiläkruunussa.  (Kummitäti muuten edelleen muistaa minua paketeilla jouluina ja merkkipäivinä!) Puutarhapuput muistuttavat kauden alkamisesta ja lasten askartelut pääsevät aina paraatipaikoille.

 

 

Tyttären vanhoja hienoja taidetöitä ystävän pitämältä sunnuntaiden taidekertseiltä, sisällä oikean kananmunan kuoret <3

Pieniä suuria pääsiäisjuttuja. Ja pian mummin kotiuduttua täällä lähdetään nuuhkimaan kevätsäätä ja ihailemaan aurinkoa (seitsemäs tämän pääsiäisen kivoimpia juttuja!). Ihanaa pääsiäistä kaikille!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *