Talviuintia ja joogamattojen pesua

Talviuintia ja joogamattojen pesua

Uskomatonta, miten samanlainen maisema tänä aamuna oli auringonnousussa pienellä meriuinnillamme kuin näiden kuvien kesäinen auringonlasku. Minun piti ehtiä tänään aikaiseen aamutapaamiseen, ja ehdin nauttia raikkaasta pulahduksesta ja pienestä kuivatteluhetkestä laiturilla vain hetken ennen kuin piti jo kipittää pukeutumaan lämpimästi ja startata pois rannalta. Silti tuo pienikin hetki upeassa auringonnousussa käynnisti päivän parhaalla mahdollisella tavalla.

Kylmässä vedessä uinti on aina tehokas piristysruiske ja edorfiinien sykäyttäjä. Oikeastaan tunnistan kesken kylmän uinnin aina sen hetken, jolloin hyvänmielen hormonit hurahtavat käyntiin. Silloin mielen valtaa jotenkin hidastunut, onnellisen autuas rauhan tunne. Mereen jäävät yön tai edellisillan treenin jälkeiset väsymykset ja lihasjäykistymät ja uinnin jälkeen hymy on huulilla pitkään, ajatukset skarppina ja selkeinä.

Kun aamu alkaa luonnon keskellä meressä, tuo ilma siihen aina oman vaikutuksensa. Oikeastaan pidän merestä joka säällä. Pulahdus mereen myrskyllä on myös upea kokemus, energisoivaa ja virkistävää. Siihen kun lisätään kaatosade, tuntuu merivesi yllättävän lämpimältä ja mielen valtaa pieni voittajan fiilis. Sumuinen tyyni meri taas on mystisen meditatiivinen, kuin uisi keskellä kylmää pumpulia.

Kaikista vaikuttavin tämän syksyn aamu-uintisää oli tänään, ja varsinkin ajankohta, kun osuimme uimaan auringon noustessa. Koko merenpinta ja taivaanranta värjäytyivät kirkkaan kultaisiksi. Kaksi joutsenta lipui ihan läheltämme ja rantojen ja lähisaarten puut loistivat kirkkaissa ruskaväreissä. Juuri tänään olisi ollut niin ihanaa jäädä vielä nauttimaan luonnon mielettömästä upeudesta, mutta tuo pienikin hetki antoi voimaa koko päivään ja onneksi ihanaa aurinkoa on luvassa koko viikonlopuksi.

Talviuintia ja joogamattojen pesua

Nämä kuvat muuten tuli napattua meriveden ollessa vielä tarpeeksi lämmintä mökillä ulkosaaressa joogamattojen pesuun. Oikeastaan meriuinnilla, varsinkin kylmässä vedessä, on minusta yllättävän samanlainen vaikutus kuin joogalla ja meditaatiolla. Kumpikin pysäyttävät mielen ja auttaa keskittymään tähän hetkeen ja valmistaa hyvin tulevaan päivään.

Tiesitkö muuten, että joogapatjoja voi hyvin pestä itse? Ja kannattaakin. Paras, helpoin ja edullisin tapa on levittää patja vaakatasoon, kastella se ja harjata kunnolla puhtaaksi Mäntysuovalla. Eikä paikan tarvitse tietenkään olla laituri auringonlaskussa, vaan yhtä hyvin pesu onnistuu kotona vaikka kylppärin lattialla. Mäntysuopa on luonnontuote, eikä aiheuta haittaa vesistöihinkään ja siitä jää myös miellyttävä tuoksu patjoihin.

hyvinvointi ayurveda meditaatio onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *