Talvigrillausta (ja joululahjavinkkejä grillimesuille)

Talvigrillausta

Piipahdin eilen imaisemassa jo inspiraatioita jouluun ja talven juhlakauteen Milldhpressin toimistolla. Muutenkin kauniiden tilojen helmi on kattoterassi, josta on huikean urbaanit maisemat ydinkeskustan kattojen yli, ja kuitenkin pieni keidas sijaitsee suojassa kaikelta kaupungin hälinältä. Ei olisi ikinä uskonut, että terassilla grillailtiin kaikessa hiljaisuudessa ja rauhassa keskellä vilkkainta Mannerheimintien kohtaa.

Olen tuntenut Mildhpressin Miian jo kaun, ja joka kerta olen poistunut tapaamisista tai Miian järkkäämistä häppeningeistä hymy huulilla, rentoutuneena ja täynnä uusia inspiksiä. Miialla on  poikkeuksellinen kyky saada vieraat viihtymään ja järjestää kauniita, ylellisiä ja yllätyksellisiä ohjelmia, joissa ihanan tunnelman lisäksi kaikki yksityiskohdatkin on viimeisteltyjä.

Talvigrillausta

Eilen ilma oli harmaa ja viileä ja heti sisään astuessa ihanan lämmin grillintuoksu lämmitti mielen ja sai veden kielelle. Pääsimme pian herkuttelemaan juuri grillatulla lohella, karitsakasvispadalla, pinaatti-lehtikaalilisukkeella ja grillissä kypsyneellä suklaakakulla.

Weberin järjestämässä talvigrillauskoulussa tutustuttiin resepteihin ja kuultiin paljon muutakin talvigrillauksesta. Itse asiassa ihan huikea juttu. Meidän kesämme on niin lyhyt, että ei ole mitään syytä rajoittaa grilliharrastusta vain siihen.

Kuulemma Tanskassakin grillataan todella innokkaasti ympäri vuoden. Tottakai – miksei grillaus olisi olennainen osa ihanan rentoa tanskalaista hyggeä – sitä kun kaikkein synkimpänä kautena kietoudutaan viltteihin ja sytytetään kynttilät, nautitaan tunnelmasta rennoissa ja kauniisti sisustetuissa kodeissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

Weber esitteli myös hyviä joululahjavinkkejä ja ainakin itselleni tuli heti parikin grillimesua mieleen, joita voisi hyvin ilahduttaa, esim. Weber iGrilla lämpömittarilla, johon saa yhdistettyä puhelimen appin. Sovelluksesta vain valitaan esim. possun kuva (jos sitä on grillissä) ja suositusaika ko. lihan grillaamiseen (senkin voi tietenkin muuttaa). Grilliä ei tarvitse vahtia, vaan puhelin sitten piippailee 6 minuuttia ennen lihan valistumista.

Kivoja lahjavinkkejä olivat myös esim. pienet setripuiset savustuslaudat, joilla valmistettua lohta pääsimme maistelemaan.  Puun maku tosiaan teki hyvän säväyksen savukalaan.

Persoonallinen lahjaidea on myös tuo kuvan punainen pallogrilli. Sitä on kuulemma toivottu vuosia ja nyt sellaisia on tehty rajoitettu erä, joka on myynnissä vain joulukauden.

Tuli tosiaan sellainen olo, että meillä kotonakin voitaisiin taas pitkästä aikaa jatkaa grillikautta talveen. Seisoskella kuuman kaakaon kanssa hetki grillin tuoksuissa ja vilun tullessa odotella sisällä vaikka punaviinilasillisella tai alkusalaatilla, kun puhelin piippaa grilliherkkujen valmistumisesta. Aika kotoisa idea illanviettoon kaamoksessa.

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *