Tähtipölyä

Tunneihmisenä huomaan joskus pakenevani raskaassa tai puuduttavassa työtilanteessa hetkeksi mielihyvää tuottaviin ajatuksiin. Tänään Excel-viidakko oli välillä liikaa ja aloin mielessäni ikävöidä pientä ystäväperheemme suloista poikaa, jota en ole nähnyt jouluviikon jälken. Omat lapset ovat jo niin isoja ja heillä on niin paljon omia menoja, että hoivaviettini akaa välillä pursuta yli. Oma pieni kummipoikammekin asuu niin kaukana, ettemme pääse edes häntä pitkään aikaan paijailemaan. 
Hassua, mutta pari minuttia siitä kun olin tuota suloista pikku pojanveitikkaa ajatellut, kilahti viesti puhelimeeni ja hoitopyyntö kyseiselle pikkukaverille lauantaiaamuksi 🙂 Hymy huulilla sain loppupäivän tylsätkin hommat hoidettua ja nyt jo suunnittelenkin pulkkaretkeä, takkatulen edessä lukemista ja vaikka mitä kivaa pienen lapsen kanssa puuhastelua ylihuomiseksi.
Ja sitten vielä tuli uusia viestejä kuin bonuksena ja niiden mukana lupauksena lisää pienten lasten tuoksua kotiimme lähiaikoina. Olen puuhaamassa ensi viikonlopuksi pitkästä aikaa sukutapaamista. Ihanaa nähdä tätejä, setiä, serkkuja ja pikkuserkkuja taas. Itse olin aikanani sekuksistani ensimmäinen vauvan saaja. Ympyrä on ehkäpä sulkeutumassa, kun kaksi nuorinta serkkuani ovat saaneet toiset vauvansa marraskuussa – ehkä niitä tulee vielä sukuun lisää, mutta tuskin ainakaan kovin montaa. Vauvat kasvavat niin nopeasti ja nyt suureksi ilokseni sain tiedon, että molemmat perheet pääsevät mukaan ja tiedossa on siis kahdenkin pikkuruisen vauvan tuoksua ja läsnäosloa meillä ihan pian 🙂

Näihin fiilistelyhetkiin ja elämän ehkä pieniin, mutta kuitenkin kaikkein suurimpiin tunteisiin sopii niin hyvin eilen kotona kuvaamani viimeisten Amaryllisten kuvat, samoin kuin äsken kotimatkalla radiossa soinut Samuli Edemannin Tähtipölyä.

Tyttö ja poika suutelee

Puiston penkillä elämä aukee
Tytön hiuksilla on tähtipölyä

Kulkuri muovikasseineen
Kulkee heidän ohitseen
On takin hartioilla tähtipölyä.

Hiekkalaatikon reunalla
Isä katsoo pientä lastaan
Lapsen ämpärissä tähtipölyä

Nuori mies tuli huoneeseen
Ei tahtois olla yksikseen
On hotellin lasipöydällä tähtipölyä.

Mummo pyyhkii hihallaan
Kuvaa nuoren sotilaan
Jäi vuosikymmenistä tähtipölyä

Kirkko ja kesälauantai
Kaksi sormuksensa sai
Riisiin sekoittuu tähtipölyä

Nainen kulkee yksinään
Kantaa miestä sylissään
On uurnan kannen alla tähtipölyä.

Äiti ottaa rinnoilleen
Lapsen vastasyntyneen
Silmissään on vielä tähtipölyä.

Hetken elämää kaikki kellot soittaa
Hetken elämää kaikki kunnioittaa
Hetken elämää… tähtipölyä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *