Syksyn piristykseksi raparperia vihersmoothieen

*Yhteistyössä CocoVi*
Koska kesällä ruokavaliooni pääsi hiipimään välillä kaikenlaista siihen kuulumatontakin, olen nyt tosi tyytyväinen pienestä itsekurin palautuksesta syömisen suhteen ja samalla sen tuomasta hyvästä olosta. Mielelläni lisään syömiseeni myös runsaasti vihreitä, tuoreita, kypsentämättömiä ja puhdistavia raaka-aineita. Niistä saa runsaasti energisoivaa lehtiviherää ja tärkeitä ravintoaineita. Sitä saa oikein superannoksen myös CocoVin Chlorella-jauheesta, jota lisäsin tähän muiden vihreiden aineiden lisäksi.
Jauhe on tehty klorellasta, joka on makean veden levä. Se sisältää enemmän lehtivihreää (chrolos = kreikaksi vihreä, ella = latinaksi pieni)  kuin mikään muu kasvi. Klorella-kasvi on tiedemiesten suuren mielenkiinnon kohteena sen ylivoimaisten ominaisuuksien takia. Se sisältää lehtiviherän lisäksi valtavan määrän elimistölle tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, amino- ja rasvahappoja. Klorella kasvaa luonnossa nopeammin kuin mikään muu kaksvi, se nelinkertaistaa itsensä vuorokauden välein. Lusikallinen klorellaa tarjoaa 320% päivittäisestä raudan ja 120% kalsiumin tarpeesta. Klorella on todettu lisäävän huomattavasti vastustuskykyä ja poistavan tehokkaasti haitallisia aineita elimistöstä.
Maailmalla tuoreravinto eli raw-syöminen on iso hitti. Huomaan usein tuolla blogin Instagramin puolella tykkääjiä juuri omien raw-vege-ravintoon perustuvien Instagramien tai bloggaajien keskuudesta.

 

Mielelläni tietenkin syön myös kaikkea mahdollisimman luomua ja läheltä löytyvää ja pihalla rehottaakin sopivasti edelleen paljon raparperin varsia. En ole kovin innokas tekemään niistä leivonnaisia niiden happauuden takia, mutta smootheihin niistä saa hyvän lisän. Tämän vihersmoothien ainekset ovat siitä terveellisimmästä, vähähiilarisimmasta ja puhdistavimmasta päästä. Makeutta tulee vain persikasta. Jos tottumaton vihersmoothailija haluaa kokeilla tätä, suosittelisin lisäämään viela banaanin tuomaan pehmeää makeutta. Minusta tämä maku on kuitenkin miellyttävän raikas.

 

Viime viikolla kerroin CocoVi-yhteistyöstäni karviaisista tekemässäni aamusmoothien postauksessa täällä. Tähän raparperismoothieen käytin myöskin jogurtin sijasta proteiinilähteenä CocoVin superravitsevaa hamppuproteiinia – joka on ylivoimaisesti rikkkain kasvikunnan proteiinilähde.
Pidän kylmistä juomista ja pirtelöön saa helposti ihanaa raikkaitta myös jääpaloista tai jäisistä marjoista tai hedelmäpaloista.

 

Sain kaverinkin pihalle tätä aamupalaa hörppiessäni ; )

 

VHH raparperivihersmoothie, alle 20 g hh/iso lasillinen tai 2 tavallista lasillista
reiu pala raparperia (10 cm)
kourallinen tuoreita yrttejä (tässä versiossa käytin minttua ja kuolemattomuuden yrttiä)
pala kurkkua (10 cm)
pala kesäkurpitsaa (10 cm)
1 persikka
1 rkl CocoVin hamppuproteiinia
1 tlk CocoVin Chlorella-viherjauhetta
kourallinen jääpaloja
vettä
Laita kaikki pestyt ja palastellut kasvikset ja jääpalat blenderiin. Lisää CocoVin superfood-jauheet. Kaada päälle vettä, niin että aineet peittyvät. Murskaa ensin jääpalatoiminnolla ja hurauta sitten tasaiseksi soseeksi ja nauti heti. Vitamiinit alkavat haihtua, jos seisotat pirtelöä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *