Sushin himoissa ja uusia sushi-paikkoja etsimässä

Sushin himoissa ja uusia sushi-paikkoja etsimässä Onko siellä muitakin sushinhimoisia? Sushin himoissa ja uusia sushi-paikkoja etsimässä… Minusta tuntuu, että koko alkuvuoden on ollut sushit mielessä, mutta syystä tai toisesta niillä herkuttelu tuli toteutettua vasta eilen. Kun tytär tulee helmikuun lopussa Suomeen, eiköhän meillä näprätä kotona susheja taas isot lastit pöytään. Minusta ne ovat aina vaan niin kauniita ja älyttömän hyviä.

Kypsentämättömän kalan öljyt ovat myös tosi ravinnerikkaita. Aikoinaan tuttavani lähti Japaniin vaihtoon kilpirauahssyöpäoperaation jälkeen ja siellä kuukausia ollessaan kaikki arvot paranivat Suomen vaikeiden kuukausien jälkeen. Arvailla vain voi, mutta yksi arvaukseni olisi, että ravinnollakin oli asiaan positiivinen vaikutus.

Sushin merilevässä on myös reilusti jodia, mikä on meille suomalaisille tärkeää. Sitä ei meillä maaperässä ole tarpeeksi, ja itse suosin merisuolan käyttöä jodipitoisten suolojen ohi. Ainoa negatiivinen asia minusta sushissa on runsas riisi ja vielä se, että sushin riisissä on reilusti sokeria, jota pyrin välttelemään. Itse sushia tehdessä sokerin voi korvata pienellä määrällä luonnollista makeutusta, vaikka steviauutetta.

Meillä mies ei jostain syystä himoitse sushia ja valitsi eilen alimman kuva kanatikut. Kastike oli tosi maukas, mutta annos käytännössä älyttömän pieni, varsinkin työpäivän jälkeiseen nälkään… Mutta niinhän se menee, että sushi-ravintolassa kannattaa syödä sushia : ) Hanko Sushi on aina helppo valinta, sinne pääsee meiltä nopeasti vaikka kävellen, annokset valmistuvat hetkessä ja sushi on aina tuoretta ja hyvää.

Mitä muista helsinkiläisiä sushi-ravintoloita suosittelisit? Joskus kieltämättä kaipaisin vähän enemmän tunnelmaa, varsinkin sellaisina iltoina kun olisi aikaa käyttää muutama tunti illalliseen. Aikoinaan muistan ihan huippupaikan, vanhan japanilaisen miehen pitämän pienenpienen sushi-ravintolan, mutta sitäkään ei taida enää olla…  ja olen tosiaan yleensä valinnut vain helpoimman kautta omat sushi-kokkailut tai Hanko Sushin kodin läheltä.

Kommentit (2)
  1. vanhan kodin lähellä ullanlinnassa on mesta nimeltä sushi’n’roll! perus a la carte lista löytyy ja arkisin siellä oli buffa, mutten nykyisestä tilanteesta enää tiedä… eniveis mesta on vielä olemassa ja tosi hyvää sushia sieltä saa 🙂

    1. inspirations
      15.1.2017, 12:08

      Kiitos vinkistä, tuon käynkin seuraavaksi testaamassa! Sushit siellä ja kävely ihanassa Ullanlinnassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *