Supermaukas salaatti granolasta ja kaaleista

Tässä vielä tämän viikon toinen Verso-ideani vuoden ensimmäisen viikonlopun iloksi, nimittäin supermaukas salaatti granolasta ja kaaleista. Vuoden alussa kuntosalit täyttyvät tunnetusti treenaajista ja naistenlehdet painonhallintajutuista. Kesä alkaa taas olla jossain näköpiirissä ja jouluherkuttelujen jälkeen halutaan keventää ja kokeilla uusia, terveellisempiä ruokia.
Tämä rouskuteltava herkku on yksi monipuolisimmista, helpoimmista ja terveellisimmistä salaateista ja sopii hyvin nautittavaksi ihan sellaisenaan tai vaikka grillilihan, kanan tai kalan lisukkeeksi.
Kaalit ovat todellisia C-vitamiinipommeja, mitä ei ehkä aina tule ajattelleeksi. Niissä on myös reilusti hyviä kivennäisaineita ja hyvin vähän hiilareita. Kukka- ja parsakaalia tulee usein syötyä kypsennettyinä, jolloin osa vitamiineistakin katoaa.
Tässä versiossa kermaviili pehmentää kaalit niihin imeytyessään juuri sopiviksi ilman kypsennystä. Kevyesti paahdettu Verso härkäpapu granola karpalo tuo oman herkullisen kirpeän ja makean twistinsä ruokaan ja proteiinipitoisena se tekee salaatista ruokaisan ihan sellaisenaankin syötäväksi ja myös kasvisruokavalioon sopivaksi.
Kaalit kannattaisi oikeastaan pilkkoa vielä pienemmiksi kuin näissä kuvissa, jolloin kermaviili imeytyy niihin paremmin ja paloista tulee pehmeämpiä. Jos teet salaattia reilun satsin, voit hyvin säilöä loput siitä odottelemaan seuraavaa päivää. Sen maut oikeastaan vain paranevat yön yli vetäydyttyään ja saat ylimääräisen lepopäivän ruoanlaitosta ; ) Tämä on sellainen ruoka, jota on pakko käydä hakemassa lisää, vaikka olisikin jo ihan täynnä. Onneksi kulhon voi kaapia vaikka tyhjäksi hyvällä omallatunnolla!!
Alkuvuoden ruokaremonttiin sopivat aiemmatkin ideat kotimaisista Verso härkäpavuista, jotka ovat proteiinipitoisia, ravinnerikkaita ja käteviä kaikenlaisiin uusiin ruokainspiraatioihin. Mielikuvitus on rajana ja tässä muutamia esimerkkejä:
2 minuutin kaneliomenaherkku
porkkanakakun makuisia bliss ball-palleroita
Ihanaa ja energistä vuoden alkua!

 

Salaatti granolasta ja kaaleista

1 tuore parsakaali
1 pieni tai puolikas isosta tuoreesta kukkakaalista
n. 2 dl Verso härkäpapu granola karpaloa kevyesti paahdettuna
2 dl kermaviiliä maustettuna sinapilla, 1 sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla
Leikkaa kaalit kulhoon ja paahda kevyesti pannulla härkäpapu granola karpaloa. Sekoita mausteet kermaviiliin ja lisää salaattiin. Sekoita ja tarjoilee sellaisenaan tai lisukesalaattina
Yhteistyössä Verso Food
Kommentit (2)
  1. Näyttääkin jo niin houkuttelevalta, että tuota on edottomasti kokeiltava:)

  2. inspirations
    4.1.2016, 16:25

    Hei Hanne! Kannattaa kokeilla, on tosiaankin napia ja koukuttavaa ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *