Superhelppo kanawokki aasialaisella twistillä

Mikä ihanan aurinkoinen päivä onkaan hellitellyt meitä tänään!! Koska nautiskelin aurigon ensimmäisistä säteistä pihalla, halusin tehdä pikaisen ruuan perheelle. Kanawokki syntyi nopeasti kanasta, pakastevihanneksista ja hyvästä maustesekoituksesta.
Oliiviöljyssä kypsensin sipulit ja valkosipulit ja lisäsin pannulle kanat. Samaan aikaan kypsensin höyryttämällä pussillisen wokkiin sopivia maustamattomia pakastevihanneksia. Kaadoin ne pehmenneinä kanojen kanssa wokkipannuun. Lisäsin vettä, sitä on hyvä lisätä monta kertaa noin desin annoksina, ettei kana kuivu, mikä tapahtuu ainakin kaasuliedellä nopeasti. Seuraavaksi lisäsin wokkiin ison lusikallisen tomaattipyrettä, reilun palan inkivääriä kuotittuna ja pienennettynä, puolikkaan sitruunan mehun ja lusikallisen hunajaa.

Helppo arkiruoka oli hetkessä valmis. Lisukkeeksi kypsensin GoGreenilta saamaani kvinoaa, jonka keitinveden maustoin kanaliemikuutiolla. Kvinoa on nopeasti kypsyvä, vähän erilainen ja proetiinipitoinen kiva lisuke. Mausteisen wokin rinnalle sopii myös mieto ja pehmeä avokado.

VHH kanawokki neljälle:

700 g broilerin filettä paloina
oliiviöljyä paistamiseen
valkosipulin kynsi
1 sipuli
iso rkl tomaattipyrettä
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 cm pala inkivääriä
0,5 rkl hunajaa
vettä sopiva määrä, että lientä tulee kohtuullisesti ja kana ei kuivu

Lisukkeeksi
kohtuullisesti kvinoaa ja avokado

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *