Suolapedillä uunissa paahdetut kastanjat

Suolapedillä uunissa paahdetut kastanjat

Huomasitko tänä jouluna kauppoihin näkyvästi tuodut kastanjat? Juuri nyt on kastanjoiden paras sesonki. Minulle tulee niistä mieleen Euroopan joulutorit ja lämpimät pienet naposteltavat kylmässä talvisäässä. Kastanjoita voi keittääkin, mutta yleisin tapa niiden valmistamiseen on paahtaminen. Kypsän kastanjan pehmennyt sisus syödään, sen mausteeksi sopii hyvin voi ja sitruuna.  Paahdetun kastanjan maku on hieman uuniperunamainen. Kastanjoita voi käyttää myös vaikka leivonnaisissa tai keitoissa. Osa taikinasta korvataa suoraan paahdetulla kastanjalla, joka on luonnollisesti myös täysin gluteeniton. Ohjeita löytyy netistä hyvin. Huom. ne Suomessa kasvavat kastanjat ovat koristelajikkeita, syötävät ostetaan kaupasta.

Suolapedillä uunissa paahdetut kastanjat

Kastanjoita varataan ainakin puoli kiloa neljää henkeä kohti.

  1. Huuhdo kastanjat ja pyyhi ne talouspaperilla. Tee suippoon päähän ristiviillos terävällä veitsellä. Huom! Kuori on todella kova.
  2. Peitä tarjoiluastiaksi sopivan uuninkestävän laakean vuoan pohja karkealla suolalla. Paina kastanjat siihen siten, että suippo pää jää ylöspäin (kuin pipot pystyssä).
  3. Paahda kastanjoita uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia kastanjoiden koon mukaan. Kypsän kastanjan tunnistaa siitä, että kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä. Tikulla kokeilemalla voit myös tarkastaa, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä.
  4. Tarjoa kastanjat heti paahtamisen jälkeen lämpiminä. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin esimerkiksi sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *