Sukudinnerillä saaristossa + kesäkurpitsa-aurajuustokeitto ja avokadosalaatti
Kesälomamme kuluvat aina saaristossa Suomen kesästä nauttien. Tänä vuonna kolmen lomaviikon aikana poistuin saaristosta vain kerran päiväretkelle Kotkaan. Parasta on viettää rentoja päiviä ilman aikataulua autiolla saarella oman perheen kanssa, mutta niin on myös kokoontumiset koko suvun kesken hyvästä ruoasta ja huonoista vitseistä nauttien.
Mieheni veljen perhe kutsui koko suvun nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä mökilleen uuden pitkän lankkupöydän kastajaisiin. Mieheni vanhempien lomakodilta Virosta haetuista vanhan tammen itse tehdyistä lankuista rakennettu pöytä oli kaunis ja riitti melkein kaikille. Sen pinta tulee harmaantumaan vielä merituulessa ja auringossa luonnollisen kauniiksi.
Kesäkurpitsa-aurajuustokeitto
Alkupalaksi nautimme emännän tekemää ihanaa kesäkurpitsa-aurajuustokeittoa, jonka reseptin halusin omaankin käyttöön:
8 annosta
400 g Kesäkurpitsaa
2 Sipulia
2 Valkosipulinkynttä
2 rkl Voita tai öljyä
1 rkl Hienonnettua persiljaa
1 l Kasvislientä
100 g Sinihomejuustoa
Valkoviiniä tai sitruunamehua
Valkopippuria
Ripaus rakuunaa
Suolaa
- Paloittele kesäkurpitsat ja hienonna sipulit
- Kuumenna kasvikset ja murskatut valkosipulinkynnet miedolla lämmöllä pehmeiksi voissa tai öljyssä kattilassa
- Lisää kasvisliemi ja persiljasilppu
- Hauduta hiljalleen 20 minuuttia
- Lisää juustoa ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella (tai osissa blenderissä)
- Lisää mausteet ja viiniä tai sitruunanmehua
- Kuumenna keitto kiehuvaksi
- Ripottele pinnalle persiljasilppua
Avokadosalaatti
Pääruoaksi oli ihania grilliruokia. Lisukkeena uusien perunoiden lisäksi nautittiin kahta eri salaattia – perinteistä fetasalaattia sekä avokadosalaattia. Tässä raikkaan avokadosalaatin resepti:
4 Avokadoa
1 dl Korianteria tai lehtipersiljaa hienonnettuna
4 Kevätsipulia
500 g Kirsikkatomaattia
4 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Sitruunanmehua
Suolaa ja mustapippuria
- Viipaloi kevätsipulit
- Puolita tomaatit
- Kuutioi avokadot
- Sekoita pilkotut ainekset kulhossa keskenään
- Lisää joukkoon öljy, sitruunanmehu ja yrttisilppu
- Mausta suolalla ja pippurilla
Jälkiruoaksi tarjolla oli mustikkapiirakkaa itse poimituista mustikoista ja mansikoista. Herkullinen piirakka upposi hetkessä, vaikka mahat olivat jo ihan täynnä koko päivän kestinnästä. Uusi ruokapöytä on nyt testattu oikein toimivaksi. Suvun nuorimmat pulikoivat paljussa illallistamisen lomassa ja Cola, joka edusti suvun karvaisempia tyyppejä, sai hakea frisbeetä ja nauttia rapsuista koko päivän. Kiitos ihanista ruoista isäntäperheelle ja hauskoista jutuista koko suvulle!
Hauskan päivän jälkeen on parasta palata takaisin omalle saarelle venekyydillä auringonlaskussa. Näista maisemista on vaikeaa saada tarpeekseen<3