Suikalelihaa, kasviksia ja ananasta Muurikalla grillattuna

GRILLAAMINEN kuuuu kesään. Tämän kesän innostuksemme on muurinpohjapannulla ruuanlaito,  helppoa ruokaa runsailla kasviksilla ja lihalla ja makupaloina pähkinöitä, pekonia, yrttejä ym. Muurikkaiinspiksistä on jo pari postausta blogissakin, aiemmin on tehty: 
Tällä kertaa tiristeltiin pannulla suikalelihaa, kasviksia ja tuoretta ananasta. Suikaleliha vaatii yleensä pitkän kypsytysajan tullakseen mureaksi, maukkaaksi ja pehmeäksi. Siksi halusimme kokeilla sitä muurikalla, jonka erinomaisuuksiin kuuluu helppouden lisäksi nopea kypsyminen ja kaikkien makujen imeytyminen ruokaan paistovaiheessa. Ensin valmistelin eli pesin, tarpeen mukaan kuorin ja pilkoin kesäkurpitaa, punasipulia, paprikaa ja ananasta.
Grillaamisesta on tullut meillä miesten juttu. Eli miehissä paisteltiin parvekkeen muurikalla suikalilihaa ja kasviksia. Ensin muurikalle voita ja oliiviöljyä. Siihen kypsymään suikalelihat, porkkanat ja punasipulit. Päälle pippuria ja suolaa myllystä.


Pian lihojen sekaan lisättiin kesäkurpitsa-, paprika- ja ananaspalat ja tuoreita yrttejä ruukusta. Päälle vielä purkillinen creme fraichea. Kun sekin oli sekoitettu ja kuumennut, oli ruoka valmis.

Lopputulos oli juuri toivotunlainen. Koko ruoka valmistui nopeasti. Ja itse asiassa  grillaaminen ulkona on niin kivaa, että aikakin tuntuu menevän ihan hujauksessa. Lihasta tuli mureaa, grillimaut imeytyiät kasviksiinkin ja ananas antoi vielä hyvän säväyksensä kokonaisuuteen.

Suikalilihaa, kasviksia ja ananasta muurikalla

oliiviöljyä ja voita paistamiseen
suolaa ja pippuria mausteiksi
2 pakettia suikalelihaa
2 paprikaa
3 punasipulia
1 iso porkkana
2 pientä kesäkurpitsaa
puolikas tuore ananas
1 creme fraiche
tuoreita yrttejä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *