Sopivan tuliset chorizopyörykät joka makuun
Sopivan tuliset chorizopyörykät maistuvat yleensä kaikille. Oikeastaan on vaikeaa keksiä tilaisuutta, mihin ei chorizo-pyörykät sopisi. Niitä on kiva napsia ihan sellaisenaan kylmänä tai lämpimänä, lisukkeiden kanssa tai salaateissa. Ne ovat kivaa ja helppoa kaiken ikäisille.
Niiden tulisuutta on myös helppo säädellä valkosipulin ja chilijauheen määrällä ja tarvittaessa tehdä ensin osa pyöryköistä miedompana, lisätä mausteita ja pyöräyttää loppusatsi tulisemmaksi.
Sopivan tuliset chorizopyörykät
voita ja öljyä paistamiseen
400g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
- Kuori ja pilko sipulit
- Sekoita kaikki aineet keskenään
- Pyörittele käsin pyöryköiksi ja paista pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa tai paista uunissa (225 asteessa noin vartti)
- Lisukkeena tuore salaatti – tai oikeastaan melkein mikä tahansa!