Sirkkasuklaata kokeilunhalusille (ja hyönteisruoan ravintotietoa)

Sirkkasuklaata kokeilunhalusille

Sirkkasuklaata kokeilunhalusille

En ole yleisesti ottaen kaikkein paras suklaan suosittelija, koska en itse syö sokeria nykyään ollenkaan. Kuitenkin tämä poikkeuksellinen kotimainen tuoteidea kiinnitti huomioni siinä määrin, että halusin kertoa siitä muillekin. Ainakaan itselläni ei olisi mielikuvitus riittänyt edes etsimään kotimaista sirkkasuklaata.

Sirkkoja syödään maailmalla paljonkin, vaikka ne meillä ovat vielä aika outoja ravinnonlähteitä. Kulutustottumuksia tarkastellessa ruoka-alalla hyönteisravinto on usein viime aikoina päässyt huomion kohteeksi. Oma mielikuvani hyönteisruoasta on rajoittunut lähinnä wokkityyppiseen kuumaan pataan, joita näkee Thaimaan ja Aasian torien matka- ja ruokaesittelyissä.

Hyönteisruoan ravintotietoa

Entis on suomalainen hyönteistuotteita kehittävä yritys. Se näkee hyönteiset erinomaisena vaihtoehtoisena ravinnonlähteenä, koska esim. näissäkin suklaissa käytettyjen kuivattujen kotisirkkojen ravintopitoisuus on verrattavissa lihaan:

  • korkeimmillaan jopa 70% proteiinia
  • reilusti kalsiumia
  • reilusti rautaa
  • B12-vitamiinia
  • kaikkia ihmiselle tärkeitä aminohappoja.

Silti  niiden kasvatus kuluttaa paljon vähemmän vettä ja tuottaa minimaalisesti kasvihuonepäästöjä lihaan verrattuna.

Entis on halunnut tehdä hyönteisruokaan tutustumisen mahdollisimman helpoksi. Tämä  Sirkkasuklaa-tuoteperhe oli ensimmäinen yhtiön tuote ja se lanseerattiin viime vuonna ensimmäisenä kotisirkoista tehtynä laajasti kaupallisena elintarvikkeena.

Hyönteisruoan ravintotietoa

Tässä suklaasarjassa sirkat on päällystetty Kultasuklaan suklaalla. Suomalainen Kulta-suklaa edustaa minusta innovatiivista ja luovaa yrittämistä. Olen monena jouluna antanut asiakaslahjoiksi Kultasuklaan kauniita käsintehtyjä suklaita. Kun Juliaana syntyi, tilasin Kultasuklaasta jokaiselle ristiäisvieraalle konvehtit, joihin oli käsin kirjoitettu Juliaana. Ne olivat oikeastaan tapamme paljastaa tytön siihen asti salassa pidetty nimi vieraille.

Kultasuklaa edustaa minusta kannatettavaa suomalaista yrittämistä, joka panostaa laatuun ja käsityöhön. Entis taas on uudenlaista ja kokeilunhaluista ajattelua edustava yritys, joka kehittelee sirkoista syötäviä tuotteita.

Entis valkosuklaa

Sirkkasuklaita on saatavissa eri makuja. Tällainen erilainen ja kiinnostava herkkupaketti tai -tuliainen on hauska ja edistyksellinen tuliainen, joka nostattaa takuulla saajansa kulmakarvat ja herättää todennäköisesti kiinnostavia puheeneaiheita.

Entis valmistaa myös muita sirkkatuotteita ja myyntipaikkojakin on jo reilusti.

*Kuvien tuotteet pydetty testattavaksi blogiin.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *