Seine on lämpimän Pariisin virkistävä helmi

Eilisen postaus Rakkauslukot Pariisissa keskittyi yhteen Seinen monista silloista. Seine ansaitsee ihan oman postauksensakin, niin merkittävä osa se on koko Pariisin maisemaa ja toimintaa. Varsinkin kesähelteessä suurkaupungin vesistö on sen virkistävä henkireikä. 

Seine on kokonaisuudessaan 780 km pitkä. Pariisissa sitä reunustavat korkeat kivivallit. Pohjoista puolta kutsutaan oikeaksi rannaksi, Rive Droite ja eteläistä puolta vasemmaksi rannaksi, Rive Gauche. Seinen molemmilla puolilla kulkevat rantakadut, joiden varrella sijaitsevat mm. Louvre, Eiffel-torni ja monet muut merkittävät kohteet. Seinessä on Pariisin kohdalla kaksi saartakin. Toisella niistä sijaitsee Notre Damen katedraali. Pieni saari onkin hyvää vastapainoa turisteja kuhisevalle Notre Damelle, jos haluaa kierrellä kauniissa kortteleissa ja puistoissa tai levähtää Seinen äärelle aurinkotuoleihin.  

Joki on sellaisenaankin vilkasliikenteinen nähtävyys. Siinä kulkee rahtialuksia, vesibusseja ja turistiveneitä. Seine on ruopattu ja merikelpoiset alukset voivat kulkea sitä pitkin 120 km sisämaahan aina Roueniin saakka. Onkin aika huvittava näky, kun luksusluokan moottorivnettä seuraa valtavan pitkä rahtialus, joka näyttää kuljettavan koko uimarannallisen hiekkaa. 

Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota, että kuumallakin säällä otetut matkakuvat näyttävät usein hyytäviltä? Meillä Suomessa kun ollaan totuttu, että pilvinen taivas varsinkin vesistön päällä saa kesälläkin ihon kananlihalle. Todellisuudessa näissäkin alkusyksyn tunnelmissa sää oli paahteinen,  mutta Seine onneksi tarjosi kaivattua virkistystä ja juomavettä kului pullotolkulla.  

Nyt poikkaisen tämän kuvapulautuksen ja teen vielä oman postauksensa Seinen ihanan taiteellisista ja romanttisista rantatunnelmista. Aiemmat Pariisin matkapostaukset löytyvät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *