Samppanjaa läpi ruokailun Wanhan Myllyn syysillallisella

Samppanjaa läpi ruokailun

Osallistuin muutamien muiden bloggaajien kanssa Ravintola Wanhaan Myllyyn syksyiseen menutastingiin.

Moni muukin pöydän ympärillä ilmoittautui samppanjan ystäväksi. Silti ainakin itse lähdin uteliaisuudella maistelemaan menuta, jonka jokaiseksi juomaksi oli valittu samppanja.

Samppanjaa läpi ruokailun

Ruokailun aloitti aperitiivina kauniin sävyinen ja raikkaan makuinen erittäin kuiva Palmer & Co Rosé Réserve Champagne Brut. Hento vadelma olikin täydellinen aromi samppanjalasissa  unohtamaan syyskelit ulkona ja keskittymään illan makunautintoihin.

Alkuoruokana tarjoiltiin murea hirvicarpaccio balsamicolla – yllättävä ja todella hyvä makupari.  Juomaksi oli valittu alkuruokaa hyvin täydentävä kuiva keskitäyteläisen hedelmäinen Champagne Palmer & Co Blanc de Noirs. 

Pääruoka oli yhtä hyvää kuin miltä se jo kuulostaakin: reilu, juuri sopivasti kuoreltaan hieman rapeaksi kypsytetty siikafilee, jonka alta paljastui pehmeää kanttarellimuhennosta, broccolinia ja uusia perunoita.

Pääruoan juomaa odotin myös uteliaisuudella. Vaaleista Chardonnay-rypäleitä valmistettu paahteinen ja hieman kermainenkin Champagne Palmer & Co Brut Blanc de Blancs osoittautui    myös ihan nappivalinnaksi. Tyylikäs maku ja runsas tuoksu sopivat yllättävän hyvin siika-annokseen ja voisin hyvin yhdistää sitä myös muihin mereneläviin, vaaleaan lihaan ja moniin erilaisiin kasvisannoksiin.

Ruokailun viimeisteli tyrnivanukas marinoiduilla lakoilla. Herkku oli juuri sopiva vähemmän makeaan makuuni: lämpimän kermainen ja silti raikas. Se hulautettiin alas kylmällä Champagne Palmer & Co Blanc de Noirsilla – eli samalla kuivalla samppanjalla, jolla ruokailu oltiin aloitettu hirvicarpaccion kanssa. Yllättävä tutustuminen siihen, miten hyvin sama juoma voi sopia yllättävän erilaisii annoksiin sekä alku-, että jälkiruoalle – ja miten makeaa jälkiruokaa ei aina kannatakaan parittaa makeaan juomaan, vaan oikeastaan juuri päinvastoin.

Paras kiitos tästä makujen ja juomien onnistuneesta sarjasta taisi olla koko pöytäseurueen täydellinen hiljeneminen jälkiruoalla. Tiedäthän, joskus kun juuri oikea makukombo osuu suuhun, ei hetkeä vai voi pilata sanallakaan.

Kokemuksena “Samppanjaa läpi ruokailun” oli minulle ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen. Itse olen tähän asti tarjonnut samppanjaa aperitiiviksi, alkuruoaksi tai jälkiruoalla. Mutta myös kokonainen samppanjaillallinen on tyylikäs ja toimiva setti.

Palmerin samppanjat lukeutuvat kuohuvien tähtiin. Ehkä jo siksi, että ne ovat saaneet aina kypsyä poikkeuksellisen pitkään ja suurissa tankeissa.

Ravintola Wanha Mylly sijaitsee Herttoniemen Kartanon pehtoorin tuvassa. Se on kaunis ja kiehtova miljöö istua tunnelmallista syysiltaa hyvässä seurassa laadukkaasta ruoasta ja juomista nauttien. Wanha Mylly tunnetaankin poikkeuksellisen hyvästä viinien hintalaatusuhteesta (lista täällä). Lasillinen Talon Samppanjaa Palmer & Co Brut Réserveä maksaa 9,50€ ja koko pullo 59 €.

Raikkaasti entisöidyissä historiallisissa tiloissa voi hyvin järjestää myös sukujuhlia tai työporukan juhlatilaisuuksia – pieni irtiotto tavanomaisista kaupunkiravintoloista ja silti hyvien kulkuyhteyksien ja vartin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Nyt myös itse tiedän, mihin suuntaamme ensi kerralla, kun mietimme ravintolaa ulkomaaalaisille vieraille. Pieni pala historiaa paikallisten herkujen kanssa perheyhtiön pieteetillä hoitamassa kokonaisuudessa jää varmasti mieleen kenelle tahansa.

Kiitos Wanha Mylly ja Palmer samppanjat  ♥

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *