Samettinen myskikurpitsakeitto arkeen tai juhlaan

Kaupallinen yhteistyö: Versofood Oy

Rouheseos Blenderissä

Joulu on ihanaa herkkutteluaikaa. Joulun jälkeen alkaa taas aika nopeasti tehdä mieli värikästä ja kevyttä ruokaa. Itse turvaudun tässä vaiheessa usein keittoihin. Kylmänä ja pimeänä vuodenaikana herkulliset keitot lämmittävät juuri sopivasti.

Verso HÄRKIS® Rouhesos tuo kasviskeittoon helposti lisää proteiinia ja kuituja sekä tekee siitä täyttävämmän. Se hurautetaan blenderissä tai yleiskoneessa hetkessä hienoksi jauheeksi, joka on helppo sekoittaa sellaisenaan soppaan – yhtä hyvin kuin vaikka taikinoiden kuiva-aineiden joukkoon.

Samettinen myskikurpitsakeitto

Erilaiset kasvissosekeitot ovat kestosuosikkejani. Tänä vuonna myskikurpitsa on ollut mukana keittiössämme kaikenlaisissa ruoissa, myös keitoissa. Pehmeän herkullinen maku ja kaunis väri tekevät tästäkin keitosta maukkaan ja kauniin.

Keitto on ihana arkiruoka, mutta yhtä hyvä tarjottava myös juhlapöytään. Sillä voisi hyvin aloittaa pidemmän menun. Kiva idea on myös tehdä ihan soppamenu eli parin kolmen keiton valikoima talven juhlaan.

Samettinen myskikurpitsakeitto

1 (n. 1,2 kg) myskikupitsa

2 punasipulia

pieni pala ikivääriä

voita ja oliiviöljyä (vegeversioon vain oliiviöljyä)

n. 8 dl vettä

suolaa, mustapippuria

1,5 dl hienonnettua Verso HÄRKIS® Rouhesosta

2 dl kermaa (tai vegeversioon kookoskermaa)

pinnalle tuoretta timjamia ja murusteltuja saksanpähkinöitä

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri.
  2. Kuori, poista siemenet ja paloittele kuutioiksi myskukurpitsa (huuhtele ja säästä siement, voit paahtaa ne erikseen).
  3. Kuumenna kattilan pohjalla voin ja öljyn seos.
  4. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja kuriptsaa rasvassa n. 15 min.
  5. Lisää vesi ja mausteet.
  6. Keitä n. 15 min. kunnes kurpitsa on kypsynyt pehmeäksi.
  7. Soseuta kasvikset kattilassa sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa).
  8. Lisää kerma tai kookoskerma, sekoita ja kuumenna vielä keitto.
  9. Soseuta vielä hetki, että keitosta tulee samettisen pehmeää.
  10. Nostele keittoa annoksiksi lautasille.
  11. Koristele tuoreella timjamilla ja murustelluilla saksanpähkinöillä.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *