Sama viini maistuu ihan erilaiselta eri laseista, vertaa itse kotona

Sama viini maistuu ihan erilaiselta eri laseista

Kirjoitin aikaisemmin Mildhpressin talvi- ja jouluaiheisen pressitilaisuuden talvigrillausteemasta. Kiinnostavaa oli myös kokeilla, miten suuri ero on punaviinin nauttimisella kahdesta eri lasista.

Vaikka sen tiesinkin, en ollut koskaan todella testannut asiaa – enkä oikeastaan edes ajatellut, miten helppoa testi on tehdä vaikka kotona; Yksinkertaisesti kaataa samaa viiniä kahteen eri lasiin ja maistaa ensin ”oikeasta” ja sen jälkeen toisesta lasista.

Sama viini maistuu ihan erilaiselta eri laseista

Apothic Dark on täyteläisen miellyttävä kalifornialainen punaviini, joka sopi testiin hyvin.Maistoin sitä ensin sopivammasta eli tuosta kuvassa oikealla olevasta laakeammasta ja suuremmasta lasista. Tuoksu ja suutuntuma olivat todella miellyttävät, erittäin sopiva viini makuuni.

Perään maistoin samaa ja samaan aikaan kaadettua viiniä pienemmästä eli valkoviinilasista, kuvassa vasemmalla. Täytyy myöntää, että hämmästys oli aikamoinen, maistoin viinissä jopa kitkeryyttä, jota ei ollut lainkaan isommasta lasista maistettuna. Itse asiassa ihan kuin kyseessä olisi ollut ihan eri viini.

Tässä muuten oikeat samppanjalasit. Huilulasit, joista samppanjaa on totuttu yleisimmin juomaan, korostavat kuplia liikaakin ja hienostuneet maut jäävät usein niiden varjoon. Tulppaanin mallisista samppanjalaseista tai huilulaseja leveämmistä viinilaseista aromit pääsevät paremmin esiin ja samppanja tavoittaa juuri sopivasti kielen kärjen keskellä olevat makeaa aistivat makuhermot.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *