Ruska saaristossa

Ruska saaristossaRuska saaristossaRuska saaristossa

Kyllä Suomen syksy on kaunis. Saimme viime tipassa järjestettyä viikonlopun saaristossa pitkästä aikaa. Se tuntuikin ihan minisyyslomalta. Ilma oli onneksi odotettua parempi, tai ainakin ajoitus  oli meidän puolellamme. Meidän saarimatkamme tehdään aina veneellä, koska perille ei ole siltaa tai lossia. Perjantai-iltana säätiedotus näytti kovaa tuulta ja rankkasadetta, mutta saimme onneksi veneillä kaikessa rauhassa melkein tyynessä säässä ja kauniissa auringonlaskussa. Myrsky ja sade saapuivat saaren päälle vasta yöllä ja seuraavana aamuna saimme taas herätä kauniiseen ilmaan.

Lauantai kuului ulkoillessa raittiissa ilmassa, saunoessa, kokatessa ja syödessä. Illalla tein muuten ehkä maailman parasta rosmariinisitruuna-kanaa. Kynttilänvalossa en edes yrittänyt saada siitä kuvia, mutta täytyy kuvata sama resepti vielä tänne blogiinkin jaettavaksi.

Sunnuntaina heräsimme jo kuuden aikaan ja lähdimme ulkosaareen laittamaan paikkoja talvikuntoon. Meren jäädyttyä emme enää pääse sinne, koska matkalla on sulana pidettävä syväväylä. Siksi piti käydä nyt hyvissä ajoin peittelemässä saunan savupiiput ja nostamassa ulkokalusteet sisätiloihin talven varalle. Pikkusaartamme tulee taas kova ikävä talven aikana, ja tiedän jo, että kevättavella alkaa taas viikkojen lasku saarikautta odotellessa.

Ulkosaareen veneilyn jälkeen tuuli nousi taas niin kovaksi, että ajoimme suoraan mantereelle ja autollaan kotiin.

Vaikka kutsunkin aina itseäni kesäihmiseksi, niin kyllä Suomen neljä vuodenaikaa ovat myös suuri rikkaus, josta osaan nauttia. Jokaisella niistä on paljon tarjottavaa ja on ihanaa vaihtelua, kun luonto saa erilaisen asun joka kerta.

Nyt on onneksi vielä hyvää aikaa nauttia näistä vaihtuvista syksyn sävyistä ja kirpakan  raikkaasta ilmasta. Juuri nyt laitan taas kuulokkeet korville ja lähden pienelle syyskävelylle. Monella on syyslomaviikko nyt tai ensi viikolla – nautiskelkaa ja latailkaa akkuja, se tekee aina niin hyvää <3 Lisää syyysjuttuja ja -reseptejä löytyy täältä. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *