Refreshing walk on Ile Saint-Louis – on the way to Notre Dame

Päätimme mennä Pariisin kätevällä metrolla ihailemaan upeaa Notre Damen kirkkoa ja sen ympäristöä. Jäimme pois Saint-Paulin asemalla. Koko aseman seutu oli jo viehättävää upeine rakennuksineen. Heti vierestä voi ylittää sillan Seinen yli päästäkseen pienelle, viehättävälle saarelle nimeltä Ile Saint-Louis. 

Metroasema on aukiolla, jossa historiallisten talojen keskellä on perinteinen huvipuiston karuselli.
Tämä pieni saari ympäristöineen on Pariisin keskikesän helteessä virkistävä alue ja kauniin saaren ympäri kävelee hetkessä. Ehdottomasti suosittelisin tätä lähestymistä Notre Damelle. 
Tällä kohdalla Seine on ”raikkaimmillaan”. Sen rannoilla on kansituoleja ja lepolasseja, joissa ihmiset rentoutuvat ja nautiskelevat auringosta uimapuvuissakin, vaikkei joessa tietenkään voi uida. Täällä pääsee helposti rentoon lomafiilikseen.
Seineä risteilee jatkuvasti erilaisia pieniä ja suuria turistialuksia, kumiveneitä ja yksityisjahteja, joita on hauskaa katsella sen lukuisilta sillioilta ja rantakaduilta.

Joen menoa voi seurata joko ylempää kadulta tai laskeutua monissa kohdissa olevista rappusista alas suoraan rannalle.
…jos ei sitten satu omistamaan rannalta asuntoa vaikka tällaisella kullatulla ja suurennetulla versiolla pariisilaisesta parvekkeesta, jossa olisi varmasti myös kiva seurata joen tapahtumia vaikkapa kylmää kuplivaa siemaillen ; )

Täällä Seine on ainakin meidän kokemuksemme perusteella myös leveimmillään ja paikoin voi aistia jopa raikkaan vesistön tuulahduksen, mikä on varsin harvinaista ja kaivattua kuumassa suurkaupungissa.

Ile Saint- Louisin saarella on myös pieni puisto kauniine kukkaistutuksineen ja patsaineen, sekin aivan joen rannalla.

Pariisissa on kaikkialla moottoripyöriä, skoottereita, polkupyöriä ja minikokoisia autoja. En tosiaan haluaisikaan olla parkkeeraamassa omaa autoani Pariisin kapeilla kaduilla ; ) Ja ilmastokin on aika otollinen kevyemmille menopeleille. On niin hauskaa seurata ihmisiä ajamassa mittapuvuissaan skoottereilla ja kuljettamassa koiriaan polkupyörissä. 

Täältä saarelta kävelee ihan hetkessä muutaman sillan päässä olevalle upealle Notre Damelle, jota ei voi tosiaan missata ja joka ehdottomasti ansaitsee oman postauksensa. 

Kurkkaa muut Pariisin postaukset täällä. Ja edellisen reissun eli Prahan postaukset täällä.

Kommentit (2)
  1. Hei! Onpa kovin kaunista! Kivoja Pariisin vinkkejä, se on yksi minunkin lempikaupungeistani.

  2. inspirations
    14.8.2014, 11:21

    Kiitos, kiitos. Pariisi on kyllä niin viehättävä paikka, että siellä viihtyisi mielellään pidempäänkin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *