Ravintolavinkki joulun ajaksi: Uusi kalaravintola På Kroken Helsingissä 

Ravintolavinkki joulun ajaksi

Ravintolavinkki joulun ajaksi: Uusi kalaravintola På Kroken Helsingissä 

Kävimme pari viikkoa sitten Helsingissä Hietalahdenranta 11:ssa avatun uuden På Krogenravintolan avajaisissa. Ilma ulkona oli sateinen ja tuulinen, mikä korosti entisestään paikan kotoisuutta ja lämminhenkisyyttä. Myrsky ulvoi merellä ja sateenvarjo huiteli tuulessa ihan omia kuvioitaan.

Viimasta oli ihanaa astua nälkäisenä sisään kynttilöiden tuikkeeseen ja iloiseen puheensorinaan, sopivan rosoisesti mm. vanhoilla kalastusverkoilla somistettuun rustiikkiseen ravintolaan. Juuri sellaiseen lämminhenkiseen paikkaan, johon voi saapua oikeastaan aina ”sellaisena kuin olet” -meiningillä, parempiin pukeutuneena juhlailtana tai rennommalla fiiliksellä työpäivän päätteeksi. Palvelu oli sellaista kuin hyvissä ravintoloissa toivoisikin, ystävällisen rentoa –  ja ruoka pieteetillä ja tunteella suunniteltua ja valmistettua.

Kodikkaan kokoiseen ravintolaan mahtui yllättävän suuri vierasjoukko. Pääsin keräämään notkuvan saaristolaispöydän antimista annokseni suuren idolini Aira Samulinin perässä. Lopuksi huomasin, että olimme täyttäneet lautasemme melkein identtisesti merenantimilla erilaisista lohista (hiillostettua, loimutettua, savustettua…), silakoista, silleistä, mädistä, hummerista ja kasviksista, parista pikkuruisesta perunasta ja ihanista kastikkeista. Myhäilinkin mielessäni, että voiko tästä vetää johtopäätöstä ruokavalion ja Airan kunnioitettavan iän, uskomattoman upean olemuksen ja hyvän kunnon välille.

Saaristolaispöytä sisälsi myös jouluisia ruokia, paisteja, sieniä ja paljon muutakin. Valikoima oli laaja, ja silti ainakin lähes kaikissa omalle lautaselleni keräämissäni ruoissa oli jotain spesiaalia, inspiroivia makuyhdistelmiä ja valmistustapoja.

Syödessämme mietimme, että illallinen tässä urbaaniin ympäristöön meren äärelle perustetussa  ravintolassa olisi hyvä joulun ajan lahjaideakin ulkomailta Suomeen saapuville vieraille, mutta yhtä hyvin kenelle tahansa läheiselle. Moni ei varmasi ole ehtinyt vielä tutustua tähän uuteen ravintolatulokkaaseen, ja ruoka ja tunnelma ihastuttavat taatusti. Myös tuo saaristolaispöytä löytyy menusta. Suosittelen <3

Kommentit (2)
  1. Hyvä vinkki – just etsinkin hyvää kalaravintolaa. Tällaista on kaivattukin. Täytyy ehdottomasti kokeilla saaristolaispöytä.

    1. inspirations
      15.12.2018, 16:02

      Hei, samaa mieltä, hyviä ja kodikkaita kalaravintoloita ei Helsingissä ole tosiaankaanliikaa. Suosittelen ehottomasti saaristolaispöytää, monipuolinen ja ihana <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *