Pyöräretkiä ja tässä hetkessä olemista

Pyöräretkiä ja tässä hetkessä olemista

Kerroinkin, että sain synttärilahjaksi uuden pyörän. Miehen kanssa ollaan fillaroitu rannoilla iltaisin aina kun ollaan oltu kotona ja aikaa vain on ollut. Pyörällä on ihan erilainen vapauden fiilis liikkua kuin kävellen tai autolla. Kesätuuli hivelee hiuksia, tuoksut vaihtelevat kieloista syreeneihin ja lämpimän hiekankin voi haistaa.

Ollaan valittu uusia reittejä, istuskeltu auringonlaskuissa venesatamissa ja ihmetelty vesilintujen kevättouhuja.

Linnuilta voi oppia paljon. Voisin vain istua ja ihmetellä tuijottelemassa pitkään kuinka ne hankkivat ruokaa, hautovat pesässä munia, tekevät yhteistyötä eri lintulajien kanssa ja heittäytyvät erilaisiin tuuliin ja ilmavirtauksiin.

Joskus kun meidän ihmisten elämä tuntuu liian monimutkaiselta, tekee hyvää tarkkailla luontoa ja lintujen touhuja. Ne viettävät päivänsä upeissa maisemissa kaiken kauneuden äärellä ja keskittyvät perusasioihin ja erityisesti nykyhetkeen, läsnäolemiseen. Ne eivät märehdi menneitä asioita tai stressaa huomisesta. Niitä ei haittaa, mikä päivä tai aika on. Ne ovat kaikkine aisteineen juuri tässä hetkessä, joka kuitenkin aina on se ainoa ja erityinen hetki elettäväksi meille ihmisillekin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *