Porkkanakookoskeittoa ja takkatulta

Eilen illalla tuli taas todettua, että usein kun ulkona on kylmää ja räntäistä, tuntuu sisällä sitäkin tunnelmallisemmalta. Ja onhan ihanaa tulla tuiskusta sisään, syttää kynttilät tai takkatuli ja syödä lautasellinen lämmintä, pehmeää keittoa. 
Minusta tuntuu usein, että kaupungissa arkena lumi on ihan ylimääräinen elementti. Se hankaloittaa motaa asiaa ja varsinkin liikennettä. Ihan kuin kaupunkisuunnittelussa ei olisi ollenkaan huomioitu lunta ja sen vaatimaa tilaa. Vapaapäivänä lumeen suhtautuu ihan eri tavalla ja osaa nauttia sen tuomasta valosta ja raikkaudesta.

Juuri nyt aurinko porottaa kirkkaan siniseltä taivaalta. Aamujoogankin pääsin tekemään olkkarissa ihanassa aurinkokiilassa. Olen tainnut totuttaa itsen aamujoogaan niin, että tuntuu että päivä lähtee oikealla tavalla käyntiin vain joogaamalla 🙂

Ehkäpä nyt vietetään tämän kevään viimeisiä talvipäiviä? Alempi kuva on eilisillalta, mutta nyt tunnelma onkin ihan toinen, kirkas kuin  postikorteista. Siitä nauttimaan siis. Nico voitti juuri kauden ensimmäisen formulakisan eli nyt on hyvä hetki saada mieskin irti sohvasta 🙂
Talvipäivän iltapala oli eilen porkkanasosekeitto, josta teki makean luraus kookosmaitoa.Porkkanakookoskeiton postasin täällä blogissa jo aikaisemminkin. Tähän lisäsin nyt tuorejuustoa ja reilusti yrttejä.

Vähähiilarinen porkkanakookoskeitto, max 30 g hh/annos
nejälle:
1 l kasvislientä, jonka olin säästänyt kerroskattilan alaosasta höyrytettyäni juuri porkkanoita ja kukkakaaleja 
5 reilua porkkanaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 dl kookosmaitoa
200 g maustamatota tuorejuuustoa
pippuria
suolaa
ruohosipulia, basilikaa ja persiljaa

Kuumenna liemi. Keitä ensin pilkottuja porkkanoita viitisen minuuttia. Lisää pilkotut sipulit ja valkosipuli. Kun kasvikset ovat pehmeitä, lisää pippuria ja suolaa maun mukaan. Kaada suuri kauhallinen kasviksia ja reilusti lientä tehosekoittimeen – eli sen verran kuin kannuun mahtuu kerralla. Lisää kookosmaito ja tuorejuusto. Hurauta tarpeeksi kauan (tai muutama kerta), jotta keitosta tulee kuohkeaa. Jaa annos useampaan erään tehosekoittimen kannun koosta riippuen.Kaada soppa takaisin lämpimään kattilaan. Lisää silputut yrtit. Nauti alkupalana tai kevyenä pääruokana.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *