Piparkakuilta tuoksuva uuniomena vaniljavaahdolla

omenaherkku

omenat-3omenalohkotomenalohkurigranolamantelijauhoGranolauuniomenakermavaahtoLautasellaTämän vuoden omenasato näyttää korvaavan viime vuotisenkin. Tai silloin ei ainakaan meillä omenoita tullut oikeastaan ollenkaan ja nyt niitä notkuu puissa ihan ennätysmäärät. Elokuun hämärät illat ja tuoreet omput houkuttelevat erilaisten tuoksuvien omennaisten paistosten tekemiseen.

Halusin tehdä uuniomenasta oman versioni, jossa olisi omppujen lisäksi enemmän hyviä rasvoja ja proteiinia  ja vähemmän vaaleita viljoja, eikä tietenkään sokeria – ja kuitenkin tutut, herkulliset maut. Siksi raaka-aineeksi valikoitui Verson härkäpapu granola sekä manteli- ja kookosjauheet. Maustamiseen käytin piparkakkumausteta, joka levittelee kotiin uunissa omenan kanssa muhiessaan huumaavan tuoksusekoituksen pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Vaniljavaahdonkin tein sokerittomana.

Voit tietenkin käyttää myös mitä tahansa makeutusta sekä leivonnassa yleensäkin käyttämiäsi jahoja. Katso blogin muut inspiraatiot Verson härkäpaputuotteista täältä.

Piparkakuilta tuoksuva uuniomena vaniljavaahdolla

6 omenaa

Täyte:

2 dl mantelijauhetta

1 dl kookosjauhetta

3 tl piparkakkumaustetta (sisältää pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä)

3 rkl kookosöljyä (tai sulatettua voita)

1 dl Verso härkäpapu granolaa

1/2 sitruunan mehu

2-3 rkl hunajaa

Vaniljavaahto:

1 dl mascarponea

1 dl vispikermaa

pari tippaa vanilja-aromia

hieman steviaa (tai sokeria/hunajaa)

  1. Poista omenoiden keskiosa ja lohko ne syötävän kokoisiksi paloiksi.
  2. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  3. Asettele omenalohkot pystyy astiaan.
    Asettele täyteaineet omenoiden pälle.
  4. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
  5. Vaahdota kerma ja makeuta vaahto sekä lisää vanilja-aromi.
  6. Sekoita kermavaahtoon mascarpone.

*Yhteistyössä Verso Food

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *