Piharakennuksia ja grillaamista

Takapihan nurkkaus on meidän pihallamme se paikka, johon ilta-aurinko paistaa kesällä. Niinpä teimme jo vuosia sitten sinne terassin ja katollisen grillaus- ja ruokailupaikan. Sen eteen voi vetää verhon, jolloin katos toimii tarvittaessa myös pihakalusteiden säilytyspaikkana. 
Samalla aamuaurongon puolella olevaa etupihan kuistia laajennettiin reilusti ja sen päähän tehtiin myöhemmin kasvihuone, johon pääsee sisältäkin. Pihan käyttö on näiden lisäysten jälkeen lisääntynyt entisestään ja muuttunut oikeastaan toiseksi olkkariksemme. Tänäkin kesänä sinne muutettiin melkein kaikki toiminnot ja sisäään mentiin vasta nukkumaan. Enpä silti muista, että aikaisempina vuosina vielä syyskuun viimeisellä viikolla olisi ollut lämmin grillaussää, niin kuin tänään – aika ihana lauantaipäivä, varsinkin sen eilisen kunnon myrskyn jälkeen. 
Mies ja poika ovat meidän perheen grillimesut. Tänään pojan ollessa reissussa mies hoiti kunniakkaasti koko grillaamisen. Teimme pitkästä aikaa myös Koskenlaskijalla täytettyjä ja pekoniin pyöräytettyjä herkkusieninyyttejä.

Teen aina runsaasti marinadia. Puolet siitä menee lihojen ja muiden ruokien sivelemiseen ennen grillausta ja puolet lisätään vielä grillauksen aikana. Niin lihakin pysyy mureana, eikä kuivu grillattaessa. 
Maissi laitetaan grilliin ensin kypsymään. Possun sisäfile laitetaan grilliin kokonaisena 10 minuuttia myöhemmin noin 10 minuutiksi. Sitten sieninyytit  ja samalla possun file siivutetaan pihveiksi, jotka paistetaan kypsiksi molemmin puolin (n. 10 min). Ja tuoksuttelu on niin parasta!!

Siis oikeasti, olo oli kuin etelässä auringon lämmittäessä, voi miten kiva vapaapäivä. Ihanaa viikonlopun jatkoa!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *