Pehmeät täytetyt paprikat ovat helppoa arkiruokaa

Näin alkuviikolla on vielä hyvä muistella viime viikonlopun saaristopäivää. Ulkosaaresta tultuamme  merimatka oli huonosta sääennusteesta huolimatta kaunis. Kuitenkin meri on vielä ulkona niin viileä, että heti saaristotaloon tultuamme halusin valmistaa jotain helppoa, mutta lämmintä. Täytetyt paprikat oli hyvä valinta siihen tarkoitukseen.
Tämä on paranneltu versio aikaisemmista täytetyistä paprikoistani, kiitokset vinkeistä Piisi ja  Pankko -bloggaajan kommenteista. Pikaversiossa olin laittanut täytteet suoraan tuoreisiin paprikoihin, mutta silloin ne olivat paistamisen jälkeenkin vielä heman liiankin rapeita. Nyt nostin ne ensin kiehuvaan veteen kattilaan pehmenemään muutamasi minuutiksi.
Paprikoiden kiehahtaessa raastoin juuston ja viipaloin fetan. Laitoin myös pussillisen pakastevihanneksia sulamaan kerroskattilan yläosaan. Saaressa minulla on usein myös pakastettuja vihanneksia, koska jäiset pussit auttavat muita ruokia säilymään kylminä matkan ajan.

 

Paistoin pannulla öljyssä jauhelihan ja sipulia ja lisäsin mukaan sulaneet pakastevihannekset sekä raejuustoa. Annoin vielä kaiken lämmetä.

 

Hieroin hieman pehenneiden paprikoiden pintaan öljyä. Asettelin lusikalla täytteen tiheäksi paprikoihin. Kun taputtelin sitä hiekkakakujen läpsyttelyn tyyliin, sainkin yllättävän isota lastit mahtumaan eri värisiin paprikoihin.

 

Päälle jokaiseen vielä reilusti fetaa…

 

Sitten päälle vielä juustoraastetta ja kannet kiinni. Kansipalatkin pehensin ensin höyryttämällä.

 

Paprikat paistuivat 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laitoin hieman tuoreita yrttejä lautasille ja paprikat niiden keskelle.

 

Täytetty paprika on yllättävänkin täyttävä ruoka. Tulin aivan täyteen omasta punaisestani ja miehelläkin oli täysi työ vihreän ja keltaisen kanssa.

 

Huom. muista osallistua upeaan, lähes 300 € arvoisen Kitchen 
 
Aidin Artisan-tehosekoittimen arvontaan sunnuntain  
 
postauksessa täällä. Valittavana yli 10 kaunista väriä <3 
 
 
Vähähiilariset täytetyt paprika, max 30 g hh/annos
kahdelle tai kolmelle:
 
3 paprikaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 dl raejuustoa
1 pussi pakastevihanneksia
juustoraastetta punaleima Emmentalista
fetaa
tuoreita yrttejä lautaselle
 
Paista pannulla öljyssä sipuli ja jauheliha. Lisää sulatetut pakastevihannekset sekä raejuusto. Poista paprikoista siemenet ja sisus. Keitä niitä kattilassa vajaa 10 min. Nosta ne valuttaen vedestä, lisää pinnalle oliiviöljyä, asettele uunivuokaan ja täytä jauheliaseoksella. Päälle fetasiivut, juustoraastetta ja kannet. Paista uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia.
kauneus
Kommentit (2)
  1. Herkullisen näköiset paprikat – täytyykin kokeilla 🙂

  2. inspirations
    16.6.2014, 20:01

    Kiitos ; ) Juu, suosittelen – ja täytettähän voi vaihdella fiiliksen ja jääkaapin sisällön mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *