Paita päälle ja tavernaan – rennossa ja kauniissa Afandoussa

Paita päälle ja tavernaan

Rodoksen hotellimme oli pitkällä yhtenevällä hiekkarannalla, Rodoksen kaupungin ja Lindoksen välillä. Afandoun rantaa pitkin oli helppo kävellä ja valita päiväretken kohteeksi jokin kauniista tavernoista tai kahviloista pienen idyllisen venesataman äärellä.

Useampana päivänä tukikin tehtyä kävelyretki ilman sen suurempia suunnitteluita, rannalta vain läpsyt jalkaan ja kylän päässä paita päälle ja tavernaan. Helppous ja huolettomuus on lomalla parasta ja nyt ympäristössä meni kaikki nappiin sillä rintamalla. Hotellilta löytyi kaikki mahdollinen tarjonta aktiiviteetteihin ja rentoutmiseen –  ja lähialueellakin oli tarpeeksi nähtävää ja tekemistä. Pitkiin matkoihin tai jonoihin ei tavinut käyttää aikaa, kun alue ja naapurusto tarjosivat niin helposti lomatekemistä.

Paita päälle ja tavernaan – rennossa ja kauniissa Afandoussa

Tietä pitkinkin kylään pääsi kävellen tai polkupyörällä, joita hotellilta sai lainata, mutta keskipäivän retket käveltiin mieluiten perheen kanssa rauhassa varpaat rantahiekassa. Juuri tällaista lomaa ja yhteistä aikaa kaipasimme, kun takana oli talvi, jolloin molemmat lapset olivat opiskelleet omilla tahoillaan eri puolilla maailmaa.

Siitä asti, kun lapset syntyivät, on meillä pyritty panostamaan yhteisiin lomiin mahdollisimman paljon ja pääasia on aina ollut yhdesssä olo, pitkät ruokailut, akkujen lataaminen ja energian kerääminen. Kreikassa on lomaitu monta kertaa, muttei pitkään aikaan Rodoksella.  Kokemus saaresta ja erityisesti hotellista ja sen ympäristöstä osoittautui odotettua paremmaksi. Ei aavistustakaan turistikiireistä, vaan todella kaunista, ystävällistä, rentoa ja rauhallista lomafiilistä ja toisaalta niin paljon nähtävää kuin haluaa sen vastapainoksi kokea. Ja haluaa vuokrata auton tai osallistua retkille, löytyy ympäriltä paljon historiallisia nähtävyyksiä ja vilkkaampaakin menoa.

Lisää lomatunnelmiamme kohteesta löytyy täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *