Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa (ja leffateatteri kuin olohuone)

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa

Leffateatteri kuin olohuone

Rentoutusvinkkiä marraskuulle! Tunnustausun suureksi elokuvien ystäviä, mutta välillä kotisohvan helppous on voittanut suunnitellun leffaan lähtemisen. Mutta nyt löytyikin leffateatteri, joka voittaa kotisohvan ja oman olkkarin. Kävimme Juliaanan ja kolmasluokkalaisen ystävämme Lauran kanssa katsomassa Disneyn Pähkinänsärkijä ja neljävaltakuntaa leffan ennakkoensi-illan Maximissa.

Maxim

Elokuvateatteri Maxim

Arkiviikon kiireet unohtuivat kummasti, kun uppouduimme supermukaviin omiin nojatuoleihimme. Jalkatilaa oli ylellisen paljon. Takeille oli omat ripustuskoukut nojatuolien sivuissa ja herkuille ja skumppalaseille omat pienet sivupöydät.

Hattara leffateatterissa

Kuohuviinilasit

Leffaherkut

Elokuvissa

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa

Siinä vaiheessa mukavuus tuntui jo ylittävän villeimmätkin leffateatteriunelmat, kun onnetar suosi niin, että penkkiemme alta löytyi vielä supermukava ja pehmeä Pähkinänsärkijä-peitto, jollaisia oli jemmattu sinne tänne katsomoon ylläriksi.

Teatterin sisutus on ihanan klassinen, sellainen oikea perinteinen vanhanajan teatteri, jossa ajatukset on helppo irrottaa muusta hälinästä ja keskittyä täysin elokuvailtaan. Maximissa on myös baari, josta voi ostaa leffaan mukaan vaikka kuohuvan ja tapaksia. Heh, ainoa ongelma taitaa olla tämän jälkeen sopeutua ihan perusleffateatteriin.

Nojatuolit Maximissa

Leffassa

Maximin menu

Disneyn Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa oli aidosti ihana satu kaikenikäisille. Heti leffaan alussa lumihiutaleiden leijaillessa romanttisesti jouluisessa maisemassa uppouduin syvemmälle nojatuolin pehmoisuuteen ja tiesin, että seuraavat 1h 40 min. tulevat kulumaan kuin siivillä ja niinhän siinä kävi. Elokuvan koko visuaalisuus ja musiikki veivät täysin mennessään. Loistavat näyttelijät, satumaiset puvut, rekvisiitat ja lokaatiot tekivät fantastiset puitteet tarinalle, jossa riitti tunnetta, jännitystä ja yllättävyyttä.

Pähkinänsärkijässä on sanottu yhdistyneen monia elementtejä Disneyn eri tarinoista, mikä on ihan totta. Sen lisäksi siihen oli minusta napattu taitavasti psykologisia jännitteitä, tarinoita ja hahmoja tämän hetken maailmasta, politiikasta ja ihmisyydestä, jossa kaikki ei ole ollenkaan sitä, miltä ensin näyttää. Suosittelen lämpimästi tätä hyvän mielen elokuvanautintoa ihan jokaiselle elokuvien ystävälle. Leffaillasta tulee takuulla nautinto ja se tarjoaa myös ajateltavaa ja juteltavaa jälkeenpäinkin.

Elokuvan tarjosi Walt Disney Company Nordic

Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *